5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Süleyman Demirel Isparta'da

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılmak üzere Isparta'ya gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğum yeri olan İslamköy'de aile mezarlığını ziyaret ederek anne ve babasının mezarı başında dua etti.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kendi adını taşıyan Isparta Süleyman Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılmak üzere Isparta'ya geldi. Isparta havaalanında hemşerilerinin yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Süleyman Demirel, buradan doğum yeri olan İslamköy'e geçti.

İslamköy'de aile mezarlığını ziyaret ederek Babası Hacı Yahya ve annesi Ummuhan Demirel'in mezarı başında dua eden Demirel, hemşerilerinden yoğun ilgi gördü. Köylü çocuklar Demirel'i güllerle karşılarken, köylüler elini öpebilmek
için çaba gösterdi.

Mezarlık ziyaretinin ardından kardeşi Şevket Demirel'e ait arazi üzerindeki Çalıca tepesinde dinlenen ve çay içen Süleyman Demirel, köylülerle sohbet etti. Daha sonra Demokrasi ve Kalkınma Müzesini gezen Demirel yetkililerden müze hakkında bilgi aldı.

SDÜ tarafından düzenlenen "Türkiye ve Dünya" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, akşam 19.00'da SDÜ Mezuniyet törenine katılacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 16:53:13
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 16:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?