6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

Süt dağıtımı sürüyor

Tüm Türkiye'de dün başlanan ve bazı illerde öğrencilerin rahatsızlanması sebebiyle ara verilen süt dağıtımına Isparta'da devam ediliyor.

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un gereken önlemlerin alındığı ve analizler yapılmadan hiçbir şekilde dağıtım yapılmadığı şeklindeki açıklamasıyla birlikte süt dağıtımı bugün de devam etti. Proje kapsamında Isparta'daki 229 okulda ana sınıfları ve 5'inci sınıflar dahil toplam 33 bin 470 öğrenciye süt dağıtıldı. İkinci parti sütlerin de laboratuvar sonuçlarının alınmasının ardından 5 gün sonra dağıtılmaya başlanacağı öğrenildi.

Nazmi Toker İlköğretim Okulu öğrencileri ise, süt dağıtılmasından memnun olduklarını dile getirdiler. 1-A sınıfı öğrencileri, sağlıklarının bozulması kaygısı taşımadan dağıtılan sütleri içtiklerini belirterek, "Süt içmek sağlıktır. Her gün dağıtılmasını istiyoruz. Sütün tadı da çok güzel" dediler.

Okul Müdürü Mehmet Kaştan da, dağıtılan sütlerin Vali Memduh Oğuz'un talimatıyla incelemesinin yaptırıldığına dikkat çekerek, "Sütlerin tüketiminde herhangi bir sakınca yok. Sütlerimiz gayet sağlıklı. Süt içmeyen birkaç öğrenci var. Bu da velilerin çocuğun süt içmesi durumunda rahatsızlanabileceğine ilişkin görüş beyan etmelerinden ötürü. Çocuklarımız bize devamı gelecek mi diye soruyorlar. Bu projeden memnunuz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2012 Perşembe 18:58:32
Güncelleme :8 Mayıs 2012 Salı 18:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?