5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Sütçüler'de festival coşkusu

Isparta’da ‘21. Dut ve Pekmez Festivali’ gerçekleştirildi.

Bu yıl 21.’si düzenlenen ‘Dut ve Pekmez Festivali’ne Isparta Valisi Ali Haydar Öner, AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival kapsamında ilk olarak 1950 yılında Sütçüler adlı fotoğraf ve el sanatları sergisi protokol tarafından gezildi. Ardından yaklaşık 5 bin katılımcıya dut ve pekmez ikram edildi. Festival alanında konuşan Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, dut ve pekmez festivalinin ilçede birlik ve beraberliği sağladığına değindi.

Vali Ali Haydar Öner ise “Arazi kıt, su yetersiz ve doğa çetin. O nedenle Sütçüler’de hayatı sürdürmek zor. Rızk için geçim için gurbete çıkmışız. Oralarda Sütçüler kimliğine uygun uğraşılar vermişiz. Ancak AB normları bizim süt satışlarımıza bir takım sıkınlar getirmiş. Yeni arayışlar içerisindeyiz. dut ve pekmez festivalini buna vesile kılarak Almanya, Belçika, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hemşerilerimiz buraya geldi. Kültürlerini ve geleneklerini yaşatıyorlar. Özlediklerine kavuşuyorlar. Dut tadında bir festival oluyor” diye konuştu.

Konuşmalarında ardından ‘En İyi Dut Yetirticiliği’ ve ‘Pekmez Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Program yöresel sanatçıların söylediği bir birinden güzel türkülerle devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 17:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?