5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Tabakhanenin yıkımına başlandı

Isparta'da yerleşim birimleri arasında kaldığından çevre kirliliği ile birlikte etrafa yaydığı koku nedeni ile vatandaşların tepkisine neden olan tabakhane yeni yerine taşındı.

Deri Organize Sanayi Bölgesine taşınan tabakhanenin yıkım çalışmalarında kepçe operatörlüğü yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman, ilk binayı yıktıktan sonra, burada yakın bir zamanda konutların ve iş merkezlerin yükseleceğini söyledi.

Deri Organize Sanayi Bölgesine taşınan yeni tabakhanenin yapımını bir yıl önce belediye üstlenmişti. Eski tabakhanenin yıkım çalışmasına Vali Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı Hasan Balaman, İl Genel Meclisi Başkanı Fevzi Özdemir, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Tabaklar Odası Başkanı Mehmet Marulcu, Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı ve Sermet Mahallesi sakinleri katıldı.

50 yıllık sorunun bugün ortadan kalktığını belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Hasan Balaman ise "Tabakhane zamanla şehrin ortasında kalmıştı. 2004 Mart ayında aday olduğumuzda tabak esnafını gezmiştik. Arkamızı döndüğümüzde 'bu siyasileri çok gördük. Vaatlerini verirler seçilince giderler' diyorlardı. Biz farklı olduğumuz gösterdik. Sizler o eski siyasetçileri çöplüğe attınız. Biz ise sözümüzü yerine getirdik. AKP İktidarı'nın farklı olduğunu her yerde söyledik. Bugün başımız dik alnımız açık. Bu işleri yapmak cesaret ve güven işidir. Çok siyasetçi geldi söz verdi. Hiçbiri sözünü yerine getiremedi. Sigara kağıdına yazdıkları notları daha sonra attılar" diye konuştu.

ISPARTALI VEFALIDIR
Buradaki kokudan mahalle sakinleri ve eğitim kurumları rahatsızdı diyen Balaman,
"Tabakhane esnafı da bundan mutsuzdu ve biz daha yıkmadan esnaf yerlerini yıkıp taşınmaya başladı. Bu esnafın belediye'ye olan bir güvencesidir. Esnafa bu imkanı verdiğinizde esnaf bunun hakkını size geri verir. Çünkü Ispartalı vefalıdır. Buralarda ticari alanlar, yeşil alanlar olacak. Isparta'nın merkezini buraya taşımış olacağız."
Tabaklar Odası Başkanı Mehmet Marulcu, etrafa yaydıkları kötü kokudan ötürü rahatsız olan mahalle sakinlerinden ve öğrencilerden helallik istedi.

Marulcu, "Gençliğimiz burada geçti. Bir taraftan üzülüyorum. Ancak yeni yerimize geçtiğimiz için de seviniyorum. Etrafa yayılan kötü koku nedeniyle komşularımıza eziyet ettik. Kendilerinden haklarını helal etmelerini istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 21:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?