5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Taksiciler de indirim istiyor

Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, lüks yatlara uygulanan ÖTV ve KDV indirimlerine tepki göstererek, bu indirimin taksisini yenilemek için aylardır vergi indirimi bekleyen taksici esnafına da uygulanması gerektiğini savundu.

Otomotiv sektöründe yapılan vergi indiriminin daha çok ithal otomobillerin satışını arttırdığını söyleyen Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, Mart ayında başlayan ÖTV indiriminin ardında satılan her 100 otomobilden 74’ünün ithal otomobil olduğunu belirtti.

Tural, “İthal ürünlerin satışı ekonomimizi canlandırmaz, tersine krizi daha da körükler. Taksici esnafımız için bir defaya mahsus olarak istediğimiz ÖTV ve KDV indirimi ise daha çok yerli otomobillerin üretimini artıracaktır” dedi.

YERLİ ÜRETİMİN ARTMASI İÇİN GEREKLİ

ÖTV oranının 16 Haziran’da yüzde 18’den 27’ye çıkmasıyla birlikte otomobil satışlarında tekrar düşüş yaşandığına ve Temmuz ayında otomotiv pazarının bir önceki aya göre yüzde 53 daraldığını belirten Tural, şunları söyledi:

“30 Eylül’den sonra motor hacmi 1.600 cm3’ün altında kalan otomobillerin vergileri yüzde 11,8 oranında yeniden artacak. Bu vergi artışı, daralan sektörde satışların daha da düşeceğini açıkça gösteriyor. Bu nedenle yerli üretimin artması için yeni bir teşvik gerekiyor. Daha iyi hizmet anlayışıyla, eskiyen taksisini yenilemek isteyen esnaf için de KDV ve ÖTV oranlarında indirim yapılarak kolaylık sağlanmalı. Bu hem çevre etkileri açısından hem de ülkemize gelen turisti ilk karşılayan yüzümüz olmasından dolayı da son derece olumlu etkileri olacaktır. Bu uygulamadan devletin bir vergi kaybı olmayacak, aksine devlet de kazançlı çıkacaktır.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 17:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?