5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Tarihi evler korumaya alınıyor

Isparta Belediyesi ve Antalya Anıtlar Kurulu işbirliğiyle Isparta’da tarihi tescilli binalar için koruma amaçlı imar planı hazırlanacak.

Proje kapsamında Damgacı Sokak, Üzüm Çarşısı ve Valilik etrafını kapsayan bölgedeki yaklaşık 100 yapı üzerinde çalışma başlatılacak. Kentte tarihi binaları inceleyen Antalya Anıtlar Kurulu yetkilileri, korunması gereken binaların belirlenmesi amacıyla 9-10 Temmuz tarihlerinde bir çalışma yapacak.

ESKİ HALİNE DÖNDÜRÜLECEK

Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin örnekleri olan tarihi binaların bu proje ile restore edileceğini belirten Belediye İmar Müdürü Adnan Coşkunsu, “Koruma amaçlı imar planı çalışmasının ikinci etabını yeniden canlandırma adı verilen Resusitasyon Projesi oluşturacak” dedi.Proje sayesinde 1850 yılında yapılan bir binanın o günkü haline döndürüleceğini ifade eden Coşkunsu, “Böylelikle tarihimiz yeniden canlanacak. Isparta’da muhteşem evler var. Küçük çaplı çalışmalarla bu binaların çok daha uzun süre ayakta kalması sağlanacak” şeklinde konuştu.

CEPHE GİYDİRME YASAK

Isparta Belediyesi İmar Müdürü Adnan Coşkunsu, kurulun direktifleri doğrultusunda izinsiz cephe giydirme ile çalışmanın da başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Tabela takma gibi çeşitli cephe giydirme çalışmalarına müsaade edilmiyor. Bu korunması gereken yapılarda yasak. Biz de bu konuda çalışmalarımıza başladık.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 11:45:21
Güncelleme :3 Temmuz 2009 Cuma 12:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?