5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Tarım ve Hayvancılık Fuarı başladı

Isparta Ticaret Borsası’nın katkılarıyla Detay Fuarcılık tarafından düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın dördüncüsü başladı.

2 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek fuarın gelecek yıllarda uluslar arası boyuta taşınması hedefi ortaya konuldu. Geçen yıl 78 firmadan 10 bin ziyaretçinin geldiği fuarı bu yıl 13 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Tarım sektöründe üretici ve müşteriyi biraya getiren fuarda, tarımsal sanayideki son teknolojiler de sergileniyor

Süleyman Demirel kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen fuarın açışlı törenine MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Vali Şemsettin Uzun, Ticaret Borsası Başkanı Murat Dolmacı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Fevzi Özdemir, Tarım İl Müdürü Onur Çarkçı ve çok sayıda davetli katıldı.

MARKALAŞMAKTA GEREKİR

82 firmanın yer aldığı fuarın açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Dolmacı, önümüzdeki yıllarda Tarım Fuarı’nı uluslararası boyuta çıkarmanın en büyük hedeflerinden biri olduğunu kaydetti. Dolmacı, “Ama bu amaca ulaşmak için İlimizde yeni bir Fuar alanına ihtiyaç duyulduğu da bir gerçektir. Yıllar önceki ihtiyaçlara göre yapılmış olan ve bu zamana kadar hizmet veren bu salon büyük çaplı ve geniş katılımlı organizasyonlara izin vermemektedir. Bu nedenle uluslar arası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapabilmemiz için günümüz şartlarına uygun fuar alanına ihtiyaç olduğu da bir gerçektir” dedi.

‘Tarımla Sanayileşen Isparta’ misyonunun geçen 12 yıllık süreçte belirli bir yere gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dolmacı, “Tarımla sanayileşme ile birlikte markalaşmayı da sağlamamız gerekmektedir. Çiftçimizin, tüccarımızın ve sanayicimizin gelişmesi ve markalaşması yönelik, dünya tarımsal üretim alanındaki son teknolojik üretim tekniklerinin, sergileneceği 4. “Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

VİZYONUMUZ GEÇMİŞTE YAPTIKLARIMZLA TESCİLLİ

Tarım İl Müdürü Onur Çarkçı ise, hem özel sektör hem üreticilerle işbirliği içerisinde bölge tarımının il ekonomisi içindeki payını yükseltecek yeni projelerle Ispartalı çiftçilerin hizmetin olmayı sürdürdüklerini kaydetti. İl Müdürlüğü’nün çalışma prensibinin ve vizyonunu geçmişte yaptıklarıyla tescilli olduğunu dile getiren Çarkçı, “Özel sektörle işbirliği içerisinde uyguladığımız bütün Türkiye’ye örnek oluşturan ‘Turnike Modeli’ üretim biçimi, yazın oluşan pazar boşluğu nedeniyle dünya piyasalarında yıllarca sıkıntı çeken sahil şeridi üreticisine, dış pazarda rekabet gücü kazandırmış, Ispartalı tarım işçilerine de iş imkanı yaratmıştır” şeklinde konuştu.

BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRİN

Fuarı çok beğendiğini söyleyen Vali Şemsettin uzun ise, “Bu fuar Isparta tarımı için büyük bir fırsat. Bu fırsatı herkesin iyi değerlendirmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Uzun, ‘En İyi Elma Yetiştiricisi’ ödülünü kazanan Osman Cengiz Yüksel’e ödülünü verdi. Ardından Vali Uzun MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz ile tek tek standları gezerek tarımsal ürünler ve tarım teknolojileri hakkında bilgi aldı. Bu sırada Vali Uzun, taze sıkılmış elma suyu içmeyi de ihmal etmedi.

HİSARCIKLIOĞLU SON GÜN GELECEK

4 gün açık kalacak fuarın kapanışını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapacak. Pazar günü saat 10.00’da Isparta’ya gelecek olan Hisarcıklıoğlu, fuarı gezdikten sonra Merko Düğün Salonu’nda Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilecek ödül törenine katılacak. Hisarcıklıoğlu burada 2007 yılında borsada en fazla işlem yapan firmalara ödül verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:19:44
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 17:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?