30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

TEDAŞ enerji şebekesini yeniliyor

TEDAŞ ENERJİ ŞEBEKESİNİ YENİLİYOR

Isparta TEDAŞ, 48 yıl önce yapılan enerji şebekesinin yenilenmesi çalışmalarına başlıyor.

Isparta TEDAŞ Müessese Müdürü Niyazi Kıvılcım, uygulamaya koydukları projelerden sonuncusu olan ‘Isparta 8 Projesi’ ile 70 bin metrelik yeraltı kablolu şebeke yapımı, 36 hava yalıtımlı yeni kompakt beton trafo köşkü yapımı, 4 direk üzerine yeni trafo tesisi yapımı ve 8 mevcut trafo binasındaki eski teçhizatların sökülerek yenileneceğini belirtti.

Isparta şehir şebekesinin önemli bölümünün 48 yıl önce yapıldığını ifade eden Kıvılcım, elektrik şebekesinin yenilenmesi amacıyla bir proje hazırlandığını söyledi. Kıvılcım, “Şehrin önemli bir bölümümde 10 bin Volt gerilim sayesinde 5 indirici trafo vasıtasıyla dağıtım yapılmaktadır.10 bin Voltluk dağıtım sayesinde indirici trafoların kapasiteleri dolduğundan yeni ihtiyaçlar ve mevcut abonelerin artan enerji ihtiyaçları karşılanamaz hale gelmiştir. Bu sorunların giderilmesi maksadıyla 2009 yılında TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Isparta 6 ve Isparta 7 projelerinin ihalesi yapıldı. Çalışmalara bu yıl içerisinde başlanılacak” dedi.

22 AYDA TAMAMLANACAK

Çalışmaların 22 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Kıvılcım, “Isparta 6 ve Isparta 7 projelerinde ağırlıklı olarak 5 indirici trafoların kaldırılarak gerilim seviyesinin 31 bin 500 Volt seviyesine yükseltilmesi, hem enerji ihtiyaçlarının daha rahat karşılanması hem de şebeke teknik kayıplarının azaltılması amacı güdülmüştür” diye konuştu. Yapılan ihalelere rağmen şehir elektrik şebekesindeki ihtiyaçların tamamen karşılanamadığından, Isparta 8 projenin ihale edilerek hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandığını kaydeden Kıvılcım, şunları dile getirdi:

“Isparta 8 projesi kapsamında, Bahçelievler,Yedişehitler, Gülistan,Hızırbey, Işıkkent, Binbirevler, Zafer, Muzaffer Türkeş, Yenice ve Dere mahallelerinde şebekelerin yenilenmesi böylece halkımıza kaliteli ve sürekli enerji arzının sağlanması hedeflenmiştir. Yapılacak yeni tesislerde yeni teknolojik ürünlerin kullanılması, uygun bölgelerde yeraltı kablolu şebeke yapımı öngörülmüştür. Proje bedeli 12 milyon TL’dir. Yapılacak şebekelerin insan sağlığını ve çevreye zarar vermemesi, sağlayacağı faydanın azami seviyede olması için gerekli hassasiyet gösterilmektedir.”

TEDAŞ ENERJİ ŞEBEKESİNİ YENİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 10:14:01
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 10:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?