30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Tefecilere polis engeli

ISPARTA'DA TEFECİ OPERASYONU

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Isparta merkezli, Antalya, Burdur ile Denizli'yi kapsayan eşzamanlı operasyonlarda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Açıklamada, zanlıların yüksek miktarlarda haksız ekonomik çıkar sağladıkları, ilk etapta vatandaşlara yüzde 10-15 gibi cazip faizle borç para verdikleri, çıkmaza giren şahısların bu durumundan faydalanarak teminat adı altında bedelsiz senet aldıkları belirtildi. Birçok mülk sahibi vatandaşı oturdukları yerde aynı yöntemle kiracı konumuna düşürdükleri bildirilen açıklamada, zanlıların, mal varlıkları üzerine ipotek koydukları, devam eden süreçte bedelsiz senetler üzerine astronomik rakam yazmak suretiyle icra takibine koydukları, tahsilat aşamasında tehdit ve şiddet kullanarak sindirme yoluna gittiklerinin tespit edildiği belirtildi.

Şüphelilerin evinde yapılan aramalarda, çoğunluğu açık 186 senet, 119 adet tapu senedi, 8 yaprak çek, dört tabanca, 447 tabanca mermisi, suçtan zarar gören vatandaşlara ait bilgiler ile uygulanan faiz oranlarına ilişkin bilgilerin yazılı olduğu belgeler, bol miktarda protesto senetleri, araç ruhsatları, hayali olarak düzenlenmiş oto satış sözleşmeleri ele geçirildi. Açıklamada, gözaltına alınan ve emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen A.K., V.K. ve Ö.K.'nın tutuklanarak cezaevine

gönderildiği, H.P. ile Y.K.'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

ISPARTA'DA TEFECİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 17:22:02
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 17:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?