30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Teknolojiler Merkezi'ne onay!

TEKNOLOJİLER MERKEZİ'NE DPT'DEN ONAY ÇIKTI

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yenilikçi Teknolojiler Merkezi projesine DPT'den onay çıktığı bildirildi

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek, SDÜ bünyesinde bölgesel kalkınma çabalarını desteklemek amacıyla, faaliyetleri benzer araştırma ve uygulama merkezlerinin ortak bir çatı altında toplandığı Yenilikçi Teknolojiler Merkezi projesinin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenmesinin uygun bulunduğunu bildirdi.

Dilek, “Bu merkezin faaliyete geçmesiyle, üniversitedeki akademik çalışmaların yanı sıra, Ar-Ge, Tasarım, Prototip İmalat, Test- Analiz, Tarım, Tarımsal Biyoteknoloji ve Eğitim anlamında bölgesel kalkınmaya destek sağlanacaktır. Bölgesel kalkınma stratejileri de dikkate alınarak kurulması planlanan bu merkez 4, alt birimden oluşmaktadır. Tasarım Ve İmalat Teknolojileri Araştırma Birimi, Test Ve Analiz Teknolojileri Araştırma Birimi, Biyoteknoloji Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Araştırma Birimi. Bu birimlerden her biri, Hassas Üretim, Nitelikli Test ve Analizler, Sağlık Sektörü, Tarım ve Tarımsal Biyoteknoloji ve Enerji gibi bölgesel potansiyele uygun konularda inovativ çözümlerin üretilmesinde çok önemli bir misyonu yerine getirecektir” dedi.

Oluşturulacak merkezin ulusal ve uluslararası fonlardan daha fazla mali kaynağın bölgeye kazandırılmasında, bölgenin rekabet gücünün artmasında ve bölgenin nitelikli yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelmesinde etkin rol oynayacağını kaydeden Dilek, şunları söyledi:

“Ayrıca bu merkezin, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında bölgesel kalkınma için ciddi çaba içerisinde olan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile de belli bir koordinasyon içerisinde ortak faaliyetler içinde olması hedeflenmektedir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 17:05:05
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 11:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?