5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Telekom 2008 hedefine ulaştı

Isparta’da 108 bin sabit hat telefon abonesi bulunan Türk Telekom’un ADSL internet servis hizmetinden 31 bin kişi yararlanıyor. 2008 yılı sonu hedefini 30 bin olarak belirleyen Türk Telekom böylece belirlediği hedefin de üzerine çıkmış oldu.

ABONELERİN YÜZDE 29’U İNTERNET KULLANICISI

Telekom İl Yöneticisi Mustafa Bahçıvan, il merkezinde toplam 20 bin 735 ADSL abonesine sahip olduklarını açıkladı. Bahçıvan, “2008 yılı sonunda hedefimiz 30 bin internet kullanıcısıydı. Bu rakam 31 bin. Yani hedefimizin üzerine çıktık. 4 yılda 108 bin telefon abonemizden yüzde 29’u aynı zamanda ADSL abonesi. Türkiye genelinde 6 milyon ADSL abonesi var. Türkiye ortalaması yüzde 33. Tabii ki büyük şehirler bu ortalamanın üzerinde. Nüfus bu rakamı etkileyen bir faktör. Gelir seviyesinin yüksek, iş merkezlerinin yoğun olduğu yerlerde internet kullanıcıları daha fazla” diye konuştu.

SOSYAL PAKET YOLDA

Son kampanyayla, abonelerin ADSL’e 14.99 TL ödeyerek abone olabileceklerini hatırlatan Bahçıvan, Türk Telekom’un interneti sık kullanmayan kimseler için sosyal paket tarifesi hazırlığında olduğunu duyurdu. Bahçıvan, “İnterneti çok fazla kullanmayan sadece zaruri ihtiyaçlarından ötürü internet erişimine ulaşanlara yönelik şirketimiz 2009 yılı için yeni bir tarife hazırlığında. Makul fiyatlarla aileler ve öğrenciler ADSL abonesi olabilecek” dedi.

TELEFONSUZ İNTERNETTEN BAHSETMEK İÇİN ERKEN

Şirketin sabit telefona ihtiyaç duymadan internet hizmeti verebilmesi yönünde çalışmalarının olduğunu da kaydeden Bahçıvan, “Telekom’un belirlediği tarifelerde Rekabet Kurulu ve Türk Telekomünikasyon Kurul’undan onay alınmak zorunda. Onay almadan bir tarife uygulamamız mümkün değil. Çünkü bu sektörün ana lokomotifi Türk Telekom. Bu nedenle uygun tarifelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesi kolay olmuyor. Sabit telefon olmadan internet hizmeti verilmesi yönünde somut adımlar atıldığını biliyoruz. Ancak şu an için telefonsuz internet hizmetinden bahsetmek çok erken” ifadesinde bulundu.

Telekom İl Yöneticisi Mustafa Bahçıvan, Isparta’da internet alt yapısının tamamen oluşturulduğunu ve internetin girmediği hiçbir yerleşim birimi kalmadığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 14:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?