5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Tepki oyları başarı getirdi

Isparta’da tepki oyları başarı getirdi
Isparta’da MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın, hem Hasan Balaman’a tepki oylarını topladı hem de kendi adaylarını beğenmeyen CHP’lilerin oylarını...

Isparta’da, AKP’nin yeniden aday gösterdiği Belediye Başkanı Hasan Balaman, koltuğa oturduğu ilk günlerde gazetecilerle karşı karşıya geldi. Hatta bir gazeteciyi odasına çağırıp dövdüğü iddiası yargıya taşındı. Balaman’ın “Bir gün türbanlı kadın belediye başkanı da olacak” sözü, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın AKP hakkındaki kapatma davasında delil olarak gösterildi.

Aleyhine konuşan esnafı cezalandırdığı, dükkânının önünü kazdığı iddiaları Balaman’ı yıpratmaya başladı. Festival ya da Ramazan ayı gibi özel dönemlerde “masrafları karşılama” adı altında esnaftan topladığı yardım tepkilere neden oldu. Şikâyetleri o dönemde dikkate alınmayan esnaf, tepkisini sandığa yansıttı. Ayrıca belediye ihalelerini İstanbul ve Ankara’daki firmalara verdiği konuşuldu.

Üslubunu değiştirdi ama...

29 Mart seçimleri yaklaşırken, Balaman’ın yumuşak bir üslup takındığı, muhalefete karşı konuşmalarına dikkat ettiği, polemiğe girmekten kaçındığı gözlendi. Ancak bu değişiklik halkı tatmin etmedi. MHP, Balaman’a yönelik tepki oylarını kendine çekmeyi başardı.

MHP’nin adayı Yusuf Ziya Günaydın, Balaman’dan önceki başkandı. Günaydın ve DP adayı Mehmet?Aybatılı, Balaman üzerine oynadı.

CHP’liler de MHP dedi

Balaman’ın seçimi kaybetmesindeki önemli etkenlerden biri de CHP’lilerin MHP adayı Günaydın’a destek vermesiydi. İl Başkanı Yusuf Erdoğan’ın eşi Aysel Erdoğan’ı Isparta’da aday gösteren CHP, partililerin tepkisini topladı. CHP’lilerin büyük bölümü oylarını MHP adayında birleştirdi. Oyların yüzde 38.67’sini alan Günaydın başkan seçildi.

2004 yerel seçimlerinde AKP’ye gitmiş olan merkez sağ oylarının önemli bir bölümünün 29 Mart’ta DP’ye gittiği anlaşıldı.?DP, 18 bine yakın oy aldı.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 01:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?