30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Tıbbi atık tesisi hizmete girdi

ISPARTA’DA TIBBİ ATIK TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Isparta belediyesi, tıbbi atıkların çevre ve insan sağlığını olumsuz etkilememesi için çevreci bir yatırım anlayışıyla Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi kurdu

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatı doğrultusunda hazırlanan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi törenle hizmete girdi. Düzenli Depolama alanında düzenlenen açılış törenine Vali Ali Haydar Öner, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Çevre İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü’de katıldı. Açılış töreninde tesis ile ilgili teknik bilgi veren Tesis Sorumlu Müdürü Hüseyin Öztürk, “Isparta Belediyesi tarafından 2008 yılında ihalesi yapılan Tıbbi Atık Sterilizasyon tesisini yap işlet devret modeli ile gerçekleştirilmiştir. Tesisimiz 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren fiilen çalışmaya başlamıştır. Tesisimize ayda 30-35 ton tıbbı atık toplanmaktadır. Tesisimiz 60 ton kapasitesindedir. Böylece tesisimiz bir gün çalışıyor bir gün çalışmıyor. Tesisimize getirilen tıbbi atıklar sterilize edilerek düzenli depolama alanına evsel atık şeklinde bırakılmaktadır” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da tesisin Isparta için büyük önem taşıdığını belirterek, “Düzenli depolama alanının kurulmasını ilk olarak ilk görev sürem içerisinde başlatmıştık. Şimdi bölgemizin deponi alanı haline dönüşmüş durumdadır. Tıbbi atıklarımız önce bir çukur açılıyor etrafı kireçlenerek gömme sistemi ile gerçekleştiriliyordu. Bugün açılışını yapacağımız tesiste ise tıbbi atıklar yüksek derece ısı buharı ile tamamen mikroplardan arınıyor parçacıklara ayrılarak deponi alanına bırakılıyor. Bu tesisimiz göller bölgemizin ihtiyacına cevap verecek kapasite de hazırlanmıştır” dedi.

Açılış kurdelasını ise Vali Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Çevre İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü birlikte kesti.

ISPARTA’DA TIBBİ ATIK TESİSİ HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 17:33:05
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 17:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?