5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Ticaret Borsası'ndan eğitime destek

Isparta'da başlatılan kitap kampanyasına, Ticaret Borsası, Nazmı Toker İlköğretim Okulu'na 600 kitap hediye ederek katkı sağladı.

"Türkiye Okuyor, Isparta Okuyor" kampanyası çerçevesinde düzenlenen okuma programı, Nazmi Toker İlköğretim Okulu'nda start aldı. Bütçe yetersizliği nedeniyle okulların kitap isteğini karşılayamayan Milli Eğitim'e destek sivil toplum örgütlerinden geldi. Isparta Ticaret Borsası 5 bin YTL harcayarak, bu okulun kütüphanesinde kalmak üzere 600 kitap bağışladı.

Nazmi Toker İlköğretim Okulu ek binası açılış töreninde Borsa Başkanı Murat Dolmacı öğrencilere seslendi. Hayatın televizyon programlarından izlenildiği kadar kolay olmadığını ifade eden Dolmacı, "Hayat çok zor. Bir yerele gelebilmek için çok çalışmak, teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor. Sizlerin çok daha iyi şartlarda yetişmeniz için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Sizlerden vatanınızı sevmenizi, Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada iyi bir konuma getirmek için çalışmanızı, bilgi toplumu haline gelmemizi istiyoruz" diye konuştu.

Herkesi Okuma Kampanyası'na destek vermeye çağıran Vali Şemsettin Uzun, ise şunları söyledi: "Bugün 600 öğrenci kitaplarını sıralarının üzerinde bulacak. Ayrıca sıraların üzerine süt, sandviç ve muz da koyduk ki öğrencilerimiz bunları yerken kitaplarını bitirebilsin. Bu projeyi devam ettireceğiz" dedi. Okul binasını açarak sınıfları gezen Vali Uzun, öğrencilerle sohbet etti.

Uzun, "Kitaplarınızı okuduktan sonra eve götürmeyin. Okulunuzun kütüphanesinde kalsın. İstediğiniz zaman oradan alıp okuyun" tavsiyesinde bulundu. Öte yandan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın da Naşide Halil Gelendost İlköğretim Okulu'na kitap bağışlayacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?