5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

TOKİ anahtarları Başbakan'dan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta merkez ile Senirkent ve Uluborlu'da yapımı tamamlanan bin 41 konutun anahtarlarını sahiplerine teslim etti.

Hükümet Meydanı'ndaki mitingden sonra Isparta Valiliği'ne geçen Başbakan Erdoğan, bir süre burada dinlendikten sonra kent meydanındaki tören alanına geldi.

Yağmura rağmen gerçekleştirilen törende İl Özel İdaresi, Belediye ve Hükümet tarafından gerçekleştirilen projelerin açılışı gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, uydudan Emniyet Sarayı, Yedişehitler İlköğretim Okulu ile Mustafa Gürkan İlköğretim Okulu'na canlı bağlantı kurdu. Kurdeleleri Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Mehmet Sait Dilek ve Haydar Kemal Kurt kesti.

Bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, yatırımların durduğu Türkiye'de artık gece gündüz çalışan şantiyelerin var olduğunu kaydetti. Bölgeler arasındaki gelir adaletsizliğinin ortadan kalktığını belirten Erdoğan, her şehrin yatırımlardan adaletli pay aldığın, hükümetin kaynaklarından eşit şekilde yararlandığını dile getirdi.

Türkiye'de başlatılan hizmet seferberliğinden Isparta'nın da faydalandığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Milletimizin heyecanına ortak olup, Isparta halkının yüzünü güldürmek için çok çalışacağız. Büyük hedefler ve büyük umutlarla çalmıştık. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, toplu konuttan sanayiye kadar her alanda rekorlar kırdık. 500 bin konut üreteceğimizi söylediğimizde dalga geçtiler. TOKİ her yerde, her gruba yönelik konut üretmeye başladı. Şimdi Isparta merkez, Senirkent ve Uluborlu'da tamamlanan konutları sahiplerine teslim ediyoruz. TOKİ Isparta'da toplam 5 bin 131 konut üretmiş olacak.

Eğitimi öncelik kabul ettik. Tarihte ilk kez merkezi bütçeden en çok pay eğitime ayrıldı. Hedefimiz dersliklerde ortalama 30 öğrencinin altına inmek. Isparta'da da ortalama 30 öğrenciyi hedefliyoruz. 6.5 yılda Isparta'da 650 derslik yaptık. 3 bin 768 bilgisayar gönderdik. Sağlıkta Isparta'ya ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırdık. Davraz'ı kış turizm merkezi yapacağız. Belediyemizin kazandırdığı eserler, herkesin ihtiyacına yönelik çok önemli hizmetler. 64 eserin birden açılışını yapıyoruz. Az eser üretip, çok konuşmadık. Çok eser ürettik, az konuştuk. Laf üretmedik, hizmet ürettik."

Başbakan Erdoğan, Aliköy mevkiinde yaptırılan 24 derslikli ilköğretim okuluna adı verilen Şehit Cengiz Gülcü'nün ailesi ile şehit Atilla Şener'in ailesine de devlet beratı takdim etti.

Ayrıca Isparta'ya 4 tane okul yapan hayırsever işadamı Mustafa Gürkan için hazırlanan plaket, Başbakan Erdoğan tarafından oğlu Melih Gürkan'a verildi. Toplu açılışların ardından Başbakan Erdoğan özel uçağı ile Isparta'dan İzmir'e hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 22:09:05
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 22:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?