5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

TOKİ konutları sahiplerini buldu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin Isparta Belediyesi iş birliğiyle Akkent Mahallesi'nde alt gelir grubu için inşa ettiği 182 konut kurayla sahiplerini buldu.

TOKİ ve Isparta Belediyesi iş birliğiyle Akkent Mahallesi'nde alt gelir grubu için inşa edilen dördüncü etap konutlarına bin 184 kişi başvurdu. 182 konut için kur'a çekimi Belediye Kültür Sineması'nda yapıldı. Saat 13.30'da başlayan kur'a çekimi öncesi TOKİ'ye başvuran aileler salonu doldurdu.

Oturmak için yer bulamayanlar ise kur'a heyecanını ayakta bekleyerek yaşadı. Kur'a çekimine Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TOKİ kura töreni öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman, TOKİ'nin Isparta'da beşinci etapta 737 konut daha yapacağını belirterek "Lütfen ismi çıkmayanlar üzülmesin. Çünkü 'Isparta'da herkesi ev sahibi yapacağız' dedik. İşte belediyecilik budur. Geçmiş dönemde de TOKİ vardı. Ama nedense o dönemin siyasetçileri bu projelere yönelmedi. Ne zaman Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu projeleri hayata geçirdiyse o zaman akılları başlarına geldi" dedi.

Bugün TOKİ'nin Isparta'da konut sektöründe bir çığır açtığını anlatan Balaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Isparta'da bu yöntemle konut yapımı hızla çoğalıyor. Geçmiş dönemde belediyemizin Belmaş şirketiyle modern gecekondular yapılmış. İçerisinde ne çevre düzenlemesi, ne sosyal tesis olan konutlar bunlar. Oysa modern şehircilik anlayışı bu değildir. Bugün dördüncü etap kuraları çekilen konutlarımızın içerisinde her şey var."

Konuşmaların ardından 3. noter huzurunda kur'a törenine geçildi. İlk olarak şehit ve gazi aileleri için belirlenen toplam 6 kontenjan için fazla başvuru olmayınca kura çekimine gerek duyulmadı. Böylece Şehriban Eryiğit, Gülnaz Arı ve Emine Kocabaş şehit ailesi kontenjanından, Kadir Göde, Haluk Işık ve Ahmet Özan da gazi kontenjanından konut sahibi oldu. Şehit ailelerinden hiçbiri salonda olmayınca konutlarının kat tespitini AKP Milletvekili Bilgiç ve Başkan Balaman belirledi. Üç engelli kontenjanı için 33 engelli başvururken, Esan Altunbaş, Ali Öze ve Alper Baysan bu kontenjandan faydalanan şanslı isimler oldu.

BU SON FIRSATTI

Kontenjandan yararlanan isimlerin belli olmasının ardından alt gelir grupları kura çekimine geçildi. Torbalara konan topların oluşturduğu ilk numara 473'le Hüsnü Can isimli vatandaşa isabet etti.

622 numarayla Altan Uğurlu, 173 numarayla da Yavuz Özdemir konut sahibi olma şansını yakaladı. Bu isimlerin hiçbiri salonda bulunmazken, eşi Ramazan Köse'ye ev çıkan Şadiye Köse de oğluyla birlikte heyecanla sahneye fırladı. Dört kez TOKİ'ye başvurduğunu ancak çıkmadığını belirten Köse, "Bu benim için son fırsattı. Bu sefer oldu. Çok heyecanlıyım" diye duygularını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?