5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

TOKİ sahiplerine anahtar teslimi

Isparta’da Akkent Mahallesi’nde gelecek hafta başından itibaren konutlar sahiplerine teslim edilecek.

İlk hafta C tipi blokların dağıtımı yapılırken alt gelir grubu konutların dağıtımına da yine 19 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Teslim programı çerçevesinde konutlarını teslim alacak olan hak sahipleri ilk gün T.C. Ziraat Bankası Isparta şubesine KDV'lerini yatırdıktan sonra KDV dekontu ile ertesi gün şantiye alanına giderek konutlarını teslim alacaklar.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Çünür 1 ve 2. etap konutlardan sonra Eğirdir yolunda yapımı tamamlanan 732 konutun daha sahiplerine dağıtılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Halkımıza, konut sorununu bitireceğiz sözü vermiştik. Çünür’de teslim edilen 500’e yakın konuttan sonra Eğirdir’de 732 aile daha konut sahibi olacak. Yapımı devam eden 182 konutun da dağıtımlarını kısa süre sonra yapacağız” dedi.

Balaman, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü; “5 yıl önce Isparta’nın sokaklarında belediye başkanı adayı olarak dolaşırken halkımıza toplu konut idaresini Isparta’ya getireceğim diye söz vermiştim. Dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olsun demiştim. Aradan geçen 5 yıllık zaman içerisinde bu sözümü yerine getirdim. Çünür’de 1’inci ve 2’inci etap olmak üzere yaklaşık 500 kardeşimiz orada ev sahibi oldular. Isparta halkımızın bu tür güzel projelere istekleri artarak devam ediyor. Bu bağlamda yeni arsa arayışı içerisine girdik. Eğirdir yolu üzerinde sol tarafta geniş bir alanı tespit ederek TOKİ ile anlaştık. Toplu Konut İdaresinin buraya gelmesini sağladık. İlk etapta burada 732 konutun ihalesi yapıldı ve konutlar bitti” diye konuştu.

Bugün itibarıyla 732 konutun bittiğini belirten Balaman, “Yolu sokağı, çevre düzenlemesi, okulları, sosyal tesisi, camisi, sağlık ocağı, kreşiyle her şeyi bitmiş bir halde 732 ailemize teslim edilecek duruma gelindi. Toplu Konut idaresi üst gelir gurubuna ait olan yaklaşık 300 tane daireyi 12 Ocak pazartesi gününden başlayıp 16 Ocak Cuma gününe kadar teslimatını yapmış olacak. Dar gelirli ailelerimize ait 432 konutun teslimatı ise 19 Ocak’ta başlayıp 2 Şubat’ta bitmiş olacak” ifadesini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERHAN GASAN IP: 88.241.241.xxx Tarih : 16.01.2009 20:30:53

Mahallenin ismi ilginç, ''Ak'' muhtemelen proje maliyetini ak yaptı, evlerde bedava....