5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Toplu taşımada yeni dönem

ISPARTA'DA YENİ TOPLU TAŞIMA DÖNEMİ

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin kent kültürüne yakışır toplu taşıma araç projesinden taviz vermeyeceklerini söyledi.

Isparta'da şehir içi otobüslerin değişimi konusunda süredir devam eden Isparta Halk Otobüsleri Derneği ile Isparta Belediyesi'nin görüşmelerinde sona gelindi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Halk Otobüsleri Derneği toplantı salonunda sürücülerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Günaydın, "Dünya'nın adını duyduğu modern ve çağdaş şehrimizde yaşamanın mutlaka bir bedeli olacaktır. Yurt dışı ve yurt içinden gelen vatandaşların ilk izlenimleri gerçekten çok önemli. İlk izlenimlerin başında toplu taşıma gelmektedir. Artık halk otobüslerimiz ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Hava kirliliği konusunda da ciddi problem oluşturmaktadır. Bunun için bu araçlarımızı yenilemek için hem kooperatif yöneticileri hem bizim belediye yetkilileri çevre iller ve büyük şehirlerdeki toplu taşıma araçlarını ve işletme sistemlerini araştırıldı. Isparta da toplu taşımada 86 aracımız mevcuttur. Araç içerisinde klima, kamera ve kent kart cihazı bulunacak" dedi.

Isparta Halk Otobüsleri Derneği'ne her zaman destek olmaya hazır olduğunu belirten Başkan Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu ana kadar yaptığım görüşmelerde servise çıkan araçların hepsi ertesi gün sanayide tamire girmektedir. Yani bir günde kazandığınız parayı ertesi günü sanayide bırakıyoruz. Böylece kazancınız kalmamaktadır. Sıfır araçlar ile yıllarca sanayiye uğramadan sadece mazot yakarak gelirinizi evinize götürecek hem de sıfır araba kullanmanın zevkine varacaksınız. Aracın tespitini ve markasını kendiniz belirleyin. Ama araçlarımız mutlaka halkımıza ve size yakışan modelde olmalıdır.”

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 10:14:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 10:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?