5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Toplu ulaşıma indirim

AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı ve Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman; Isparta Aktif Gazeteciler Derneği'nin davetlisi olarak katıldığı basın toplantısında şehir içi ulaşımına yönelik açıklamalarda bulundu.

Akaryakıtta sürekli indirim olduğunu ve bu indirimi toplu taşıma ücretlerini de yansıtacaklarını kaydeden Balaman, 1 lira olan abonman ulaşım bedelini 75 kuruşa indireceklerinin müjdesini verdi. Böylece birden fazla noktaya ulaşılmasını hedeflediklerini kaydeden Balaman, otobüs yerine dolmuş sistemini hayata geçirerek daha hızlı ve ucuza hizmet götürmek için de çalışma başlattıklarını açıkladı.

Süleyman Demirel Havalimanı'nda inen yolcuların şehir merkezine taşınma masrafını belediyenin üstleneceğini belirten Balaman, bugüne kadar dolmuşun hiç girmediği Isparta'da dolmuşlu taşıma dönemini başlatma yönünde karalı olduklarını dile getirdi.

Balaman, "Mevcut otobüs sisteminden şikâyetler var. Halkımızın ulaşımda sıkıntı çektiğini, bazen 3 saat duraklarda otobüs beklediklerini söylüyorlar. Biz daha öncede halk otobüsçülerinden araçlarını yarım otobüs şekline çevirerek sefer sayısını arttırmalarını ve her noktaya ulaşmalarını istedik ancak olmadı. Isparta'da vatandaşların bir noktaya gidebilmek için iki üç otobüs değiştiriyor. Dolmuş sistemi için karar almıştık ancak art niyetli bazı kişilerin dolmuş hattı satma girişiminde olduklarını öğrenince şimdilik bu karardan vazgeçtik. Fakat dolmuş gündemimizde, istediğimiz zaman encümenimiz karar alır ve dolmuşu getiririz. Dolmuş yarı otobüs olan araçlardan oluşacak. Bunların güzergahı trafiğin yoğun olduğu yerler olmayacak. Örneğin Batıkent Üniversite, Ayazmana-Üniversite gibi güzergahlar kullanılacak." şeklinde konuştu.

Ispartalıların tek bir biletle istediği noktaya ulaşması için akıllı kart sistemini de Isparta'ya getireceklerini dile getiren Başkan Balaman, hafif raylı sistem projesinin de gündemde olduğunu, seçimler sonrasında dış kaynaklı kredi temin edilmesi durumunda Ayazman- Kaymakkapı- Özkanlar altgeçiti güzergahına hafif raylı sistemi kuracaklarını ileri sürdü. Balaman, 2009 yılında Ticaret Merkezi, Yaşam Merkezi ve devam eden iki özel yatırımın tamamlanmasıyla toplam 2 bin gence iş imkanı verileceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 20:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?