5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Triatlon Isparta'yı böldü

Isparta Valiliği, 1-2 Ağustos tarihleri arasında Eğirdir’de düzenlenecek olan ETU-ITU Triatlon Avrupa Kupası organizasyonunun masraflarının karışlanması için Özel İdare bütçesinden kaynak aktarılması teklifinde bulundu.

15 bin TL’lik bir ödeneğin aktarılması yönündeki teklifi İl Genel Meclisi’nde görüşüldü. AKP’li Meclis Üyesi Osman Zabun, teklifin Plan Bütçe ve Gençlik Spor Komisyonu’na havale edilmesini istedi.

KÖYLER TEK KURUŞA MUHTAÇ

Bu sırada söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Artan “Köylerin çözüm bekleyen ihtiyaçlarının karşılanması için ‘para yok, yeterli ödenek yok’ derken, triatlona katkı sağlamak ne kadar doğru? Isparta’nın tanıtımı için Meclisimiz mutlaka katkı sağlamalıdır ama triatlon ne derece Isparta’yı tanıtacak? Isparta’da bu organizasyonun düzenlenmesi kaç kişiyi ilgilendiriyor? Komisyon üyelerinin buraya aktarılacak kaynağı belirlerken bu hususu dikkate almalarını istiyorum. Çünkü bu paranın kuruşuna ihtiyacı olan köylerimiz var” dedi.

Artan’ın bu sözlerine AKP’li Fevzi Özdemir’den cevap gecikmedi. Bu organizasyonun ilin tek uluslararası organizasyonu olduğuna dikkat çeken Özdemir, “İmkanlar doğrultusunda bu önemli organizasyona yardımcı olmak istedik. Özellikle kültür ağırlıklı Isparta’nın tanıtımına yönelik bu tür etkinliklere yardımcı olmak zorundayız. Biz kış sporlarının yanına yeni bir spor daha eklemek istiyoruz. Böyle bir yaklaşım turizmle ilgilenen arkadaşlar için çok üzücü. Bu organizasyon tanıtım için çok iyi bir fırsat. Gidip Eğridir’de triatlon heyecanını yaşamayan arkadaşlar bu işi bilmezler” dedi.

AKP’li Osman Zabun da, Artan’ın yaklaşımını doğru bulmadığını kaydederek, “Gerek Meclis üyelerimiz, gerekse komisyon üyelerimiz dengeyi koruyup gözetecektir” diye konuştu.

Konu, Plan Bütçe ve Gençlik Spor Komisyonu’na havale edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 11:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?