4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Tüketici hakkını aramıyor

Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü tarafından, Ispartalılar'ın tüketici haklarını aramadığı tespit edildi. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Halil Kızılşimşek, tüm yapılan uyarılara rağmen Ispartalı tüketicilerin hak arama konusunda duyarsız kalmayı tercih ettiğini söyledi.

2005'in ilk 7 ayında yapılan başvuru sayısının sadece 54 olduğunu belirten Kızılşimşek, halkı bilinçlendirmek için 17 adet reklam spotu hazırlandığını ve yerel televizyonda yayınladıklarını ancak buna rağmen duyarlılığın artmadığını açıkladı.

"Ispartalıların haklarını tam anlamıyla korudukları söylenemez" diyen Halil Kızılşimşek, "Bunu 2005 yılında gelen 54 şikayete dayanarak söylüyorum. Eğer haklarını koruyor olsalardı, bu sayı bu civarda olmazdı. Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla Sanayi Bakanlığı tarafından 17 adet reklam spotu hazırlandı ve yerel televizyonda yayınlanıyor. Bununla birlikte 2005 yılı içerisinde 4 adet yerel gazete, tüketici haklarının nerede ve ne zaman arayacakları konusunda bilgilendirme yaptılar ama buna rağmen sayı az. Bunun iki türlü açıklaması olabilir. Ya Ispartalılar haklarını aramıyorlar ya da tüketiciler olarak şikayet edecekleri fazla bir problemle karşılaşmıyorlar" dedi.

Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Halil Kızılşimşek, tüketici haklarına en fazla şikayetin, kapıdan yapılan ticaretler olduğunu belirtti. Halkın kapıya gelen herkese inanmaması gerektiğini söyleyen Kızılşimşek, bu tür kişilerden peşin parayla mal da alınmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 14:05:15
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 14:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?