30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Tüketici heyetinden emsal karar

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNDEN EMSAL KARAR

Isparta Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyeti, emsal bir karar alarak bir vatandaşın internet sağlayıcısı ile sözleşmesini sona ermeden kapattırması nedeniyle ödemesi gereken tazminat kararını geri aldı.

Isparta'nın Fatih Mahallesi'nde yaşayan Ramazan Çetin, bir internet sağlayıcısına başvurarak, abonelik açtırdı. İnternet sağlayıcısı firma Ramazan Çetin'e 2 yıllık abonelik taahhüdü vermesi karşılığında modem hediye etti. İki taraf arasında imzalanan abonelik sözleşmesine göre Ramazan Çetin 2 yıldan önce aboneliğini iptal ettirirse hediye edilen modemin parasını firmaya ödemek zorunda kalacaktı. Aradan geçen 23 ay sonunda verilen 2 yıllık sürenin dolmasına 28 gün kala aboneliğini iptal ettiren Ramazan Çetin'e 349 TL fatura geldi.

İnternet sağlayıcısı firma fatura yüksekliğine gerekçe olarak da Ramazan Çetin'in 2 yıldan önce aboneliğini iptal ettirmesini gösterdi. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Ramazan Çetin, ödediği Fatura içerisinde belirtilen 330,25 TL tazminatı geri istedi. Konuyu değerlendirmeye alan Tüketici Hakem Heyeti, firmanın fahiş tazminat bedeli gösterdiğine karar vererek, firmaya bir dilekçe gönderdi.

Dilekçede Ramazan Çetin'in aboneliği iki yıllık sürecin dolmasına 28 gün kala iptal ettirdiği ve firmanın 28 günlük zararını Ramazan Çetin'den talep etmesine kalan paranın ise Çetin'e iade edilmesini istedi. İnternet Sağlayıcısı firmanın yetkilileri 28 günlük süreçten kaynaklanan 18,75 TL'yi Ramazan Çetin'den alarak, kalan 330,25 TL'yi Çetin'e iade etti.

KARAR TÜKETİCİ İÇİN İYİ OLDU

Isparta Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, tüketicilerin haklarını bilmediğinden yakınarak, “Bu karar Türkiye genelinde bir emsal teşkil ediyor. Vatandaşlar haklarını bilmediği için sıkıntı yaşıyor, biz ücret talep etmiyoruz, her türlü şikayetlere kapımız açık” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 13:45:04
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 17:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?