5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Tüketici şikayetleri mercek altında

 Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesindeki Isparta Tüketici Hakem Heyeti, son dönemde aldığı emsal niteliğindeki kararlarla Türkiye’ye adını duyurmayı başardı.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Şube Müdürü ve Hakem Heyeti Başkanı Nesih Tanrıverdi, tüketicilerin yüzde 90’ının özellikle bankaların haksız tahsil ettiği kredi kartı ücretleriyle ilgili kendilerine başvurmaktan kaçındığını söyledi. Tanrıverdi, “Tek bir dilekçeleri yetiyor. Vatandaşımız meblağlar düşük olduğu için bu tip konularla uğraşmak istemiyorlar. Oysa bu küçük meblağların yüz binlerce insanın cebinden kesildiği düşünülürse ortaya milyarlarca liralık paranın bankaların kasasına hediye edildiği ortaya çıkıyor” dedi.

Tüketicilerin son zamanlarda daha çok firmaların yarışı haline dönem kampanyalarının cazipliğine kapılıp kolay imza attıklarına dikkat çeken Tanrıverdi, “Kampanyanın cazipliğine aldanan tüketicilerimiz önüne konan sözleşmeyi hiç okumadan ve sorgulamadan imzalıyorlar. O anki firma yetkilisinin anlatımını esas alarak imza atıyorlar. İş ödeme noktasında faturalandırmaya gelince birçok konuda sorun yaşıyorlar. Bu nedenle tüketicileri her gördükleri kampanyanın altına imza atmamaya davet ediyoruz. Sorgulayıcı ve okumaktan kaçmayıcı tavır takınmaya çağırıyoruz.”

Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan şikayetlerin yüzde 95’inin tüketicilerin lehine sonuçlandığı belirten Tanrıverdi, “Bize gelen şikayetlerin neredeyse tümü tüketici lehine sonuçlanıyor. Ve bir başka gerçek, bankalar bu kararlara itiraz etmiyorlar. Çünkü haksız olduklarını onlar da biliyorlar” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?