5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Türbanlı öğrenciler oturma eyleminde!

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) türbanlı 20 kız öğrenci ile onlara destek veren 5 erkek öğrenci oturma eylemi yaptı.

Saat 09.00'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde oturmaya başlayan grup, türbanlı öğrenciler derse alınıncaya kadar beklemeye devam edeceklerini belirtti.

SDÜ Doğu Kampusü'ndeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde yaklaşık 20 türbanlı kız öğrenci ile onları destekleyen 5 erkek öğrenci oturma eylemi başlattı. Sabah 09.00'da eyleme başlayan öğrenciler adına konuşan Sosyoloji Bölümü öğrencisi Tuğba Gündüz, başörtülü öğrenciler olarak içeriye alınmadıklarını, özel güvenlik görevlilerinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Derse alınmamalarını, 'keyfi' bir uygulama olarak tanımlayan Gündüz, arkadaşları dersteyken kendilerinin 'yok' yazıldığını, derse başörtülü alınıncaya kadar o noktada bekleyeceklerini söyledi. Gündüz, “400 milletvekilinin ve cumhurbaşkanının onayladığı bir yasaya göre bazı üniversitelerde öğrenciler alınırken bizim buradaki yasal hakkımız çiğneniyor. Bunun adı bir eylem değil, hakkımızı arıyoruz. Derse alınıncaya kadar da burada bekleyeceğiz'' dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Bilal Murat Özgüven ile bazı öğretim üyeleri, grubun yanına gelerek eylemden vazgeçirmek için ikna etmeye çalıştı. Ancak öğrenciler dağılmadı.

 

DHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 12:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?