5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Türk polisi 164 yaşında

Türk polis teşkilatı’nın kuruluşunun 164. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da törenle kutlandı

Isparta’da Türk polis teşkilatı’nın kuruluşunun 164. yıl dönümü çerçevesinde ilk olarak Emniyet Müdürü Kemal Seyhan Atatürk Antı’na çelenk sundu ve ardından Vali Ali Haydar Öner’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından tören alanına geçildi. Törene Jandarma Alay Komutanı Nevzat Yıldız, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, emniyet mensupları ve eşleri de katıldı.

Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, açılış konuşmasında “Isparta halkıyla kurduğumuz gönül bağıyla, bizlere olan güvenlerinin artması neticesinde, ilimizin organize suç ve asayiş olaylarında azalma meydana gelmiş, huzurlu bir kent olmasına büyük bir katkı sağlamıştır” dedi.

Vali Ali Haydar Öner ise, “kim yasalara uygun harekete ederse o Polis’i her zaman yanında görecektir” dedi.Her gün gücüne güç katan, teşkilat, personel, moral motivasyon ve teknik imkanlarla her yeni yıla artan bir güçle giren Polis teşkilatımızın kuruluşunun 164. yıl dönümü kutlu olsun” diyen Vali Öner, “Türk Polis Teşkilatı BM camiası içerisinde yer alan pek çok devletin kuruluşundan daha eski bir kuruluştur. Kurulduğu günden bu yana kamu güvenliği ve esenliğini sağlamak için fedakarca çalışan Türk Polisi halkın saygınlığını kazanmış o teveccühe layık olacak şekilde görevlerini sürdürmektedir. Polis teşkilatımızla birlikte kardeş kuruluşu Jandarma ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gözbebeği silahlı kuvvetlerle birlikte bir yandan iç güvenliğimizi tehdit eden unsurlara bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti devletini iç ve dış düşmanlara karşı fedakarca, kararlılıkla görev ifa etmektedir. Bu görevi ifa sırasında pek çok kardeşimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bu görevi başında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum, Onlara şükran duyguları içerisinde mevcut arkadaşlarımız da aynı kararlıklı, yurt ve vatan sevgisiyle, milli ve manevi değerlere bağlılıkla Atatürk ilkelerinden ayrılmadan görevlerini yürütmektedirler. Teşkilat mensuplarının eşleri de onların sorumluğunun farkında ve bilincinde olup aile ortamında huzurun sağlanması için üstün fedakarlık sergiliyorlar. Bu bakımdan polis ailelerine ve başta hanımefendilere şükranlarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Asayiş Şube Müdürü Haluk Kundur’un oğlu Berke ile, Evrak Şube Müdürü Tamer Yerlikaya’nın oğlu Batur Alp polis kıyafetleri giyerek şiir okudu. Tören kortej geçidiyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?