30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Türk Telekom'u dolandıracaklardı

TÜRK TELEKOM'U SAHTE KİMLİKLE DOLANDIRACAKLARDI

Isparta'da, Türk Telekom tarafından düzenlenen cep telefonu ve bilgisayar satışı kampanyasından sahte kimlikle yararlanmaya çalışan 3 kişi yakalandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen cep telefonu ve bilgisayar satışı kampanyasına katılan bir firmaya sahte kimlikle işlem yaptırmak isteyen K.C., G.A. ve E.K. gözaltına aldı. Isparta KOM Ekipleri, suçtan zarar gören vatandaşlar adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanları, sahte belgeler ve satın alınan bilgisayar ile cep telefonlarına el koydu. Yapılan detaylı incelemelerde şüphelilerin Burdur İl Merkezi ve

Bucak İlçesinde de aynı suçlara karıştıkları tespit edildi. G.A. ve E.K.'nın benzer suçlardan başka illerin emniyetince de arandıkları öğrenildi. Şüpheliler, "Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan adli makamlara sevk edildi.

GÜRKAN'DAN UYARI

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, bu tür faaliyetlere katılan firmalardan başvuru sırasında nüfus cüzdanlarının asıllarını talep etmesini istedi. Gürkan ayrıca, vatandaşların güvenmedikleri, tanımadıkları ve bilmedikleri kişilere nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopilerini teslim etmemelerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 17:38:04
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 17:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?