8
Mayıs
2024
Çarşamba
ISPARTA

Uçağı cep telefonu mu düşürdü?

Isparta'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin konulduğu ceset torbalarından cep telefonu sesi geldiği iddiasını değerlendiren AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, "Eğer uçak hareket halindeyken cep telefonları açıksa gerçekten büyük bir ihmaldir" dedi.

Uçak kazasında hayatını kaybedenler için kılınan toplu cenaze namazının ardından Isparta Valisi Şemsettin Uzun'u ziyaret eden AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ceset torbalarından cep telefonu sesi gelmesini enkaz çalışmalarına katılan kişilerden duyduğunu aktaran Kurt, "Birkaç cenazeden cep telefonu sesi geldiği söylendi. Olayla ilgili tespit çalışması yapan resmi görevli arkadaşlarımız var. Onlardan bunu öğrenmek lazım. Bu tespitler ortaya çıkacak. Kara kutu da çözüldükten sonra bunun gerçek sebebi açıklanacaktır. Erken açıklama yapıp bazı insanları üzmemek lazım. Kazayla ilgili sebep noktasında yapılacak her açıklama, taraflar açısından hoş değil. Biraz beklemek lazım" dedi.

Gerçeğin ölenlere ait cep telefonlarının sinyallerinden ortaya çıkacağını söyleyen Kurt, "Öyle bir şey söz konusu ise benim telefonum benim üzerime kayıtlı. Yani o alanda böyle bir sinyal gönderildiyse bu sinyal tespit edilebilir. Bunların hepsi ortaya çıkar. Böyle bir iddia varsa. 57 tane insan öldü, 'bu bir kazadır' diye örtülecek değil. Bunlar araştırılacaktır. Benim yapacağım bir açıklama sorumsuzluk addedilir" diye konuştu.

Kazayla ilgili ihtimalleri de değerlendiren Kurt, yolcuların telefonlarını açık unutmuş olabileceğini ya da uçak düşmeden hemen önce aileleriyle son kez konuşmak isteyenlerin olmuş olabileceğini ifade etti. Kurt, "Böyle bir telefon çaldıysa ihmaldir tabii. Ama vatandaşın ihmalidir, ama uyarmamışlardır. Kazayı fark edip son bir defa ailesiyle görüşmek istemiş de olabilir. Olayı senaryo durumuna getirmek doğru değil. Uçak düştüğü anda cep telefonları açıktı diyebilecek bir bilgi şu anda elimizde yok. Bilgimde yok. Ben böyle bir iddia sahibi değilim. Böyle bir iddiaya sahip olan varsa, çıkıp kendisi bunu açıklasın. Varsa bu sinyaller uçağı etkiler mi etkilemez mi onu da bilmiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 18:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?