5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Uçak bakım merkezi kuruluyor

Türkiye'nin dördüncü hangarını Asal Havacılık, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nın yanına kuruyor. Hangarda yurt içi ve dışından gelecek uçakların bakımı yapılacak.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nı yeniden canlandırmak adına THY ile görüşmeler sürerken havalimanında yeni bir sektör daha doğuyor.

Havalimanının yan tarafına yapılan hangarda, yurt içi ve dışından gelecek uçakların bakımı yapılacak. Asal Havacılık tarafından yaptırılan uçak bakım merkezinde çalışmalar 6 aydır sürüyor. Hangarı işletecek Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi yetkilileri Bülent Dilmen ve Zafer Dağtekin, Isparta'da çalışmaları yerinde inceliyor.

Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi Koordinatörü Anıl Cabılar, hangarın 2009 yılında tam kapasiteyle hizmet vereceğini söyledi. Türkiye'de dört merkezde hangarın bulunduğunu belirten Cabılar, "Uçak bakım merkezlerinden biri Türk Hava Yolları'na ait. Özel sektör açısından Türkiye'de üçüncü merkezi Isparta'ya kuruyoruz" dedi.

Hedeflerinin yurt içi ve yurt dışındaki uçakları Isparta'ya çekebilmek olduğunu anlatan Cabılar, "Uçak bakım merkezini Antalya'ya yapmak istediklerini ancak buranın çok hareketli olması ve yer darlığı nedeniyle Isparta'yı" seçtiklerini ifade etti.

Antalya Havalimanı'nın çok hareketli olduğunu anlatan Cabılar, sözlerine şöyle devam etti: "Uçakların bakım ve onarımı için park alanının bulunması ve daha sakin bir ortam olması gerekiyor. Bize de Isparta ile birkaç il sunuldu. Ancak Antalya'ya yakınlığı ve Isparta'daki potansiyeli değerlendirdik. Burayı tercih ettik."

Yılda 20-30 arasında değişen sayılarda uçağın bakımını üstlenmeyi hedeflediklerini dile getiren Cabılar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha çok küçük ve orta gövdeli yolcu uçaklarının bakımını yapacağız. İki bölüme ayırdığımız merkezde bir bölümde uçak bakımı diğer bölümde ise boyama yapılacak. Ayrıca ileride ihtiyaç duyulan uçak parçaları üretmeyi de düşünüyoruz."

Havacılık ve Teknoloji Merkezi olarak Isparta'ya 10 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını söyleyen Cabılar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yatırımla Isparta'da yeni bir sektör doğuyor. Bu sektörden Isparta sanayisi de faydalanacak. Çünkü uçakların bakım ve onarımı için yan sanayiyi Isparta esnafından tedarik edeceğiz. Hangarın tamamlanmasıyla 63 kişilik bir teknisyen ekibi burada görev alacak."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?