5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Uçak kazası için sigorta devrede

Isparta'da, yaklaşık bir yıl önce düşen uçakta hayatını kaybedenler için Hollandalı bir sigorta şirketi ailelerle görüşmeye başladı.

Isparta'nın Keçiborlu İlçesinde 30 Kasım 2007 de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası ile ilgili ABD'li avukatların vekalet alma isteklerinin ardından şimdi de merkezi Hollanda'da bulunan Benelux & Justus sigorta şirketi ölenlerin aileleriyle görüşüyor. Şirketin Uluslararası Müdürü Gökhan Germeyan, Isparta'ya gelerek kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının 4'ü ile görüştü.

Amaçlarının sadece bilgi vermek olduğunu belirten Germeyan, "Sigorta şirketi olarak kaza sonrası zararın tespiti, can kayıplarında tazminat hesaplanması konularında aktif görev yapmaktayız. Türkiye'de çeşitli kazalarda görev aldık. Isparta'da da bir uçak kazası oldu ve buradaki insanları bilgilendirmek amacıyla buraya geldik. Görüşme yaptık, gördük ki maalesef sigorta konusunda net bir bilgileri yok. Maddi manevi tazminatı hangi kriterler doğrultusunda isteyeceklerini bilmiyorlar. Şu an burada bulunma nedenimiz kendilerini bilgilendirmektir" dedi.

Kazada hem kızını hem de eşini kaybeden Atabey Belediyesi eski Başkanı İzzet Kutlu ve oğlunu kaybeden Şerafettin Tokgöz de, Gökhan Germeyan ile görüştüklerini ancak sigorta olayına sıcak bakmadıklarını dile getirdiler.

Sivil Havacılık'tan gelecek raporu beklediklerini ve buna göre hareket edeceklerini belirten İzzet Kutlu, "Ortada bir rapor yok. Hiç kimse bu durumda bir şey söyleyemez. Raporun gelmesini ve hukuki sürecin başlamasını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 12:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?