5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Uçak kazası ile ilgili suç duyurusu

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Isparta'da meydana gelen uçak kazasıyla ilgili olarak, görevini yapmayarak uçak parçalarını izinsiz ve yetkisiz depodan dışarı çıkaran şirket ve yetkilisi hakkında kaza tahkikat heyetince Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.


Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden Isparta'da meydana gelen uçak kazasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, kaza tahkikat heyetinin enkaz alanında incelemelerini tamamladıktan sonra enkazın kaldırılması için uçak sigorta şirketi tarafından yetkilendirilen Prima Havacılık ile Dural Havacılık arasında bir protokol imzalandığı hatırlatıldı.

Protokole göre enkazın Dural Havacılık tarafından Isparta'da, jandarma ve cumhuriyet savcılığı bilgi ve denetimde bir depoya kaldırılacağı ve
gerektiğinde de kaza tahkikat heyeti tarafından yeniden inceleneceği belirtilerek, "Düşen uçağa ait parçaları söz konusu protokole göre başka bir yere taşınması yahut başka amaçlarla kullanılması, yer değiştirmesi söz konusu değildir.

Ancak, yetkisi olmadığı halde Dural Havacılık tarafından bir kısım parçalar depodan alınarak İstanbul'a götürülmüş, kaza tahkikat heyetinin olayı fark etmesi üzerine noter kanalıyla ihbarname çekilmiş ve uçak parçaları tutanakla teslim alınmıştır" denildi.
Açıklamanın devamında, "Görevini uçak parçalarını izinsiz ve yetkisiz depodan dışarı çıkaran şirket yetkilisi hakkında, kaza tahkikat heyetince Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Basında yer alan iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 19:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?