5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Uçak kazası raporu savcılığa ulaştı

Isparta'da, yaklaşık bir yıl önce 57 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan uçak kazasına ilişkin kaza kırım raporu kazazede yakınlarına verildi.

Isparta'nın Keçiborlu İlçesi Türbetepe mevkiinde meydana gelen 7'si mürettebat 57 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili Sivil Havacılık kaza kırım raporu Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı. Raporun bir örneği kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına verilmesi amacıyla Avukat Hasan Kaşıkara'ya teslim edildi.

Uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından Cihan Zengi, Şerafettin Tokgöz, Durmuş Çobankaya ve Kamil Balcı, Avukat Hasan Kaşıkara'dan raporun örneğini aldılar. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avukat Kaşıkara, raporu inceledikten sonra tüm mağdurlara dağıtacaklarını söyledi.

Raporun oldukça teknik bir rapor olduğunu anlatan Kaşıkara, şöyle konuştu: "Bu tür kazaların sadece pilotaj hatasından kaynaklandığına inanmıyoruz. Raporu inceledikten sonra başka kusurlular varsa eğer bunlarla ilgili de yasal süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Kamuoyunun vicdanını rahatlatan bir soruşturma olacağına inanıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?