5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Ucuz kamera sorun yaratıyor

Isparta'da iş yeri sahipleri can ve mal güvenliklerini sağlamak için güvenlik kamerası taktırma konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerine karşın, ucuz sistemleri tercih etmeleri görüntü kayıt sorunları yaşanmasına neden oluyor.

Tokoğlu Bilgisayar Güvenlik Sistemleri Yetkilisi Faruk Tokoğlu, Emniyet Müdürlüğü'nün güvenlik kamerası takma zorunluluğu getirmesinin ardından bazı iş yeri sahiplerinin ceza ödememek için profesyonel olmayan güvenlik sistemlerini tercih ettiklerini söyledi.

Piyasada ucuza satılan güvenlik sistemlerinde sorunlar yaşandığını belirten Tokoğlu, güvenlik kamerası taktıracaklara şu uyarılarda bulundu:

"Ucuz sistemlerde sık sık arızalar meydana geliyor. Bu nedenle mutlaka kaliteli sistemler tercih edilmeli. Bilgisayar sisteminden çok DVR kayıt sistemi dediğimiz teknik cihazları öneriyoruz. Piyasada kalitesiz kameralar mevcut. Bunların çözünürlüğü yüksek olmadığı için net görüntü alınamaz. Bir olay olduğu zaman geriye dönük görüntüler kaydedilmediği için hiçbir işe yaramaz. Bazı işyeri sahipleri tek kameranın yeterli olacağını savunuyorlar. Oysa insanın aynı anda farklı yerleri aynı netlikte göremeyeceği gibi kameralarda göremez. Bu nedenle en az iki ve daha fazla kamera tercih edilmelidir."

Profesyonel bir güvenlik kamera sisteminin piyasa fiyatının bin 500-2 bin dolar arasında değiştiğini kaydeden Tokoğlu, ucuz sistemlerin fiyatının ise 500 dolardan başladığını söyledi.

Test kağıdı yöntemiyle görüntü çözünürlüğüne bakarak sistemin kalitesinin anlaşılabileceğini ileten Tokoğlu, Isparta'da iş yerlerinin yüzde 50'sinin güvenlik sistemi taktırdığını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 12:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?