30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Ulaşım zammına tepki

ISPARTA’DAULAŞIM ZAMMINA TEPKİ

Isparta’da 7 bin 800 üyesi bulunan Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, Belediye Encümeni kararı ile Gülkentkart sahibi olmayanlardan alınan 30 kuruşluk zam ve kart satışından alınan 5 TL’lik depozito ücretinin tüketici haklarına aykırı olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Abdülkadir Ersal, şehir içi ulaşımında kartı olmayanlar için gizli zam uygulaması yapılırken, emeklinin durumunun gözetilmediğini belirterek, kart için alınan depozito parasının geri ödenmesi ve zam uygulamasının durması için Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduklarını kaydetti.

Ersal, “Emekliler günün şartları dikkate alınırsa maddi yönden sıkıntı içerisindedirler. Emeklilerimiz yılda yüzde 7.80 enflasyon farkı alırken, otobüslere yüzde 30 zam yapılarak ulaşım hizmeti 1.30 liraya yükseldi. Ayrıca Gülkentkart adı altında çıkarılan karta sahip olabilmek için depozito ücreti olarak 5 TL kart parası alınmaktadır. Bizler bu haksız yapılan zamma ve alınan kart parasına itiraz ediyoruz. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduk. Şimdi Belediye’ye de dilekçe yazıyoruz. Alınan cevaba göre Tüketici Hakem Heyeti’ne bir kez daha başvuracağız. Son olarak konuyu yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak Halk Otobüsleri Kooperatifi ile görüştüklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını da sözlerine ekleyen Ersal,“Bir çok ilde emekli halk otobüslerine öğrenci tarifesiyle biniyor. En yakın Antalya’da bir emekli en uzak köşesi 15 kilometre olan bu mesafeye 1 lira vererek ulaşabiliyor. Isparta’nın en uzak köşesi 8 kilometreyle Mehmet Tönge Mahallesi ve 1.30 lira isteniyor. Üç kez dilekçeyle Belediye’ye başvurduk ancak bir cevap alamadık” diye konuştu.

ISPARTA’DAULAŞIM ZAMMINA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 09:59:04
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 10:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?