30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Üniversitelerden işbirliği

SDÜ İLE MOLDOVA KOMRAT ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ

Moldova’da Komrat Devlet Üniversitesi ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) arasında ortak bir araştırma uygulama merkezi kurulması ve bu kapsamda karşılıklı öğretim üyesi ile teknik altyapı desteği sağlanması konularında anlaşmaya varıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Metin Lütfi Baydar başkanlığındaki heyet 14-17 Eylül 2010 tarihleri arasında Moldova’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Moldova Büyükelçiliğini ziyaret eden heyet, Moldova’ da yaşayan Türkler ve Türk öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na ziyarette bulunan heyet burada Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı Moldova Koordinatörü Sibel Saka’dan Moldova’daki Türklerin ihtiyaçları konusunda bilgi edindi. Saka, SDÜ’ nün Moldova’daki işbirlikleri konusunda TİKA olarak teknik destek sağlayabileceklerini söyledi.

Heyet, Komrat Devlet Üniversitesi ziyaretinde ise üniversite yönetimi ve senatosu ile toplantıya katıldı. Toplantı sonunda ortak bir araştırma uygulama merkezi kurulması ve bu kapsamda karşılıklı öğretim üyesi ile teknik altyapı desteği, idari ve akademik personele Bologna sürecine uyum konusunda üniversitemizde eğitimler verilmesi konularında ortak kararlar alındı. Ayrıca Komrat Devlet Üniversitesi’nde açılacak Türkoloji Bölümü için de SDÜ’ nün teknik ve öğretim elemanı desteği vermesi kararlaştırıldı.

Moldova ziyareti çerçevesinde Free International University of Moldova’da ziyaret edilerek Rektör Andrei Galben’le bir görüşme yapıldı. Görüşmede üniversite öğrencileri ve imkanlar konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. SDÜ heyeti ayrıca, Gagauz Radyo Televizyonu’nda canlı yayın konuğu oldu. Üniversitenin yapabileceği yardımlar konusunda Gagauzya’da çeşitli tarım ve üretim tesislerini gezen heyet, genel durum hakkında bilgi aldı.

SDÜ İLE MOLDOVA KOMRAT ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 09:47:01
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 15:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?