6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

Usulsüz kesime ağır ceza

Isparta'da belirlenen kesim yerlerinin dışında usulsüz kurban kesenlere 813 ile 2 bin 37 lira arasında değişen oranda para cezaları verileceği bildirildi.

Isparta Valiliği Gül Toplantı Salonu'nda düzenlenen Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısına Vali Yardımcısı Kadri Canan, Isparta Müftüsü Emin Avcı ve diğer komisyon üyeleri katıldı.

Canan, toplantıda yaptığı konuşmada, il genelinde kurban hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla kurban satış noktası olarak Isparta Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nın belirlendiğini söyledi.

Kurban kesim yerlerinin komisyonca belirlendiğini ifade eden Canan, bunların Isparta Belediyesi Mezbahanesi, Yedişehitler Pazar Yeri ve Çelebiler Mahallesi'ndeki Aşevi olduğunu kaydetti.

Kurban kesimi yapmak isteyen vatandaşların çevre ve hijyen kuralları çerçevesinde kesimlerini gerçekleştirebileceğini belirten Canan, "Özel vakıf ve dernekler gibi 9 ayrı kurum da kurban kesimi için bizden izin aldı. Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nın usulüne uygun bir biçimde halkımızın iyi bir Bayram geçirmesi için Kurban Hizmetleri Komisyonu olarak gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız" dedi.

Canan, usulsüz kurban kesenlere Kabahatler Kanunu, Hayvan hakları Koruma Kanunu ve Çevre Kanuna muhalefetten 813 ile 2 bin 37 lira arasında değişen oranda para cezaları verileceğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2012 Salı 17:57:39
Güncelleme :16 Ekim 2012 Salı 18:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?