5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Uyku laboratuvarı için geri sayım

Yaşamı olumsuz etkileyen uyku bozuklukları,Isparta Gülkent Devlet Hastanesi’nde açılacak laboratuvarla incelenecek. Laboratuvarda uyku hastalıkları 52 bulguyla gözlem altına alınacak.

Gülkent Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr Halil Beydilli, Çünür Mahallesi’ndeki hastane binasında açılacak uyku laboratuvarı için sona gelindiğini söyledi. Horlama, uyku apnesi, uyurgezerlik sorunları olan hastaların gözlemleneceği ve bulgulara göre tedavi edileceğini kaydeden Beydilli, “2 yataklı odalarda Ispartalılara hizmet vermeye hazırlanan laboratuvarda 52 bulgu kaydedilerek sonrasında uzmanlar tarafından değerlendirilecek” dedi.

Laboratuvar sorumlusu Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Erhan Turgut’un konuyla ilgili gerekli eğitimi aldığını belirten Beydilli, sözlerine şöyle devam etti:
“Laboratuvarda uyku sorunu çeken hastalarımız 24 saat boyunca gözlemlenecek. Elde edilen bulgulara göre hastaların tedavisi sağlanacak. Bu laboratuvarı dahiliye, göğüs hastalıkları, psikiyatri servislerimiz daha çok kullanacak. Birimin sorumlusu Uz. Dr. Erhan Turgut olacak. Kendisi bu konuda eğitimini tamamladı ve belge almaya hak kazandı.”

CİHAZ İHALESİ YAKINDA

Laboratuvarda bulunması gereken cihazlar için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını dile getiren Başhekim Beydilli, önümüzdeki sonbahar döneminde uyku laboratuvarının hizmete gireceğini ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 10:15:20
Güncelleme :22 Temmuz 2009 Çarşamba 10:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?