5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Uyuşturucu çetesine darbe

Isparta polisinin, uyuşturucuya yönelik üç ilde düzenlediği operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Isparta, Antalya ve Burdur'da 29 noktaya eş zamanlı düzenlenen operasyonda, uyuşturucu şebekesi çökertildi. Polis tarafından 22 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda, 32 paketten oluşan satışa hazır 1 kilo gram esrar, 7 gram kokain, 3 adet uyarıcı hap (extacy), 3 kök kenevir bitkisi, 15 gram sentetik uyuşturucu (amfetamin), esrar kullanır şekilde tasvir edilmiş bayan Monaliza tablosu, 4 adet ruhsatsız silah, 20 adet 9.milimetre çapında dolu fişek ve üç gram kenevir tohumu ele geçirildi.

Emniyet Müdürü Yahya Bal, yaptığı açıklamada, henüz yapılanma aşamasında olan bir grubun çevre illerden tedarik ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri gizli yöntemlerle ile naklettiklerini, kullanıma hazır paketler haline getirerek sokak satıcılığı yöntemiyle uyuşturucu bağımlılarına sattıklarını belirterek bunlara yönelik bir operasyon yaptıklarını bildirdi.

Bal, aynı zamanda uyuşturucu bağımlısı oldukları anlaşılan zanlıların bu suçu meslek haline getirdikleri, aynı suçlamayla daha önce birçok kez gözaltına alınmalarına rağmen delil yetersizliğinden hüküm giymediklerinin belirlendiğini belirterek "yaklaşık beş ay süreyle şüphelilerin tüm faaliyetleri izlenmiş, delil toplama aşaması başarıyla sonuçlandırılmıştır" dedi.

Öte yandan zanlıların yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?