2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Vali İsa Parlak: Isparta turizmin parlayan yıldızı

Isparta Valisi İsa Parlak, Isparta’nın turizm alanında umut verici zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Dünyanın artık deniz, kum ve güneş turizminden çok doğa, kültür ve inanç turizmine yöneldiğini kaydeden Vali Parlak, "Isparta, parlayan yıldız" dedi.

Isparta’nın turizm sektöründeki yerini değerlendiren Vali İsa Parlak, çok kapsamlı bir tanıtım programına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Güller diyarı olarak bilinen Isparta’nın parlayan yıldız olduğunu belirten Vali Parlak, "Turizmde tanıtım kaçınılmaz, ancak tanıtım da tek başına yeterli olmuyor. Bunun alt yapısını hazırlamanız gerekiyor. Isparta’nın konaklama imkanı biraz sınırlı. Ancak inanıyorum ki bu da kısa bir süre sonra aşılacaktır" dedi. Öte yandan, Isparta’nın kendi içinde bir hareketliliği yakaladığını ifade eden Parlak, "Biz bununla yetinmiyoruz. Biz dışarıya açılmak istiyoruz. Özellikle Davraz Kayak Merkezi dünya çapında ün yapabilecek bir zenginliği barındırıyor. Türkiye’nin kayak merkezleri arasında baş sıralarda yer alıyor. Burada oteller kurulmaya başlandı" diye konuştu.

Kış turizminde Davraz’ın, inanç turizminde de Yalvaç Antiocheia Antik Kenti’nin büyük bir şans olduğunu vurgulayan Vali Parlak, Isparta’nın turizmden hak ettiği payı alması noktasında gerekli çalışmaların süreceğini bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun bu konuda çok duyarlı olduğunu dile getiren Vali Parlak, "Sayın Bakanımız bizim her zaman destekçimiz" dedi.

ısparta
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 11:53:45
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 17:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?