5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Vali kadınları karanfille karşıladı

Isparta'da kadın teşkilatları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle önce Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ardından Vali Öner'i ziyaret etti.

Kadınları karanfille karşılayan Vali Öner, erkeklere günah ve suç olmayan unsurların kadınlar için günah ve suç olarak kabul edilmesinin hoş olmadığını belirterek ''Kadınlar için sonradan icat edilen günahlar eğitim, bilinç ve akılcı yöntemle bertaraf edilecektir'' dedi.

İslam dininin kadınları yücelttiğini ancak Arap Yarımadası'ndaki anlayışın ise kadını haklarından mahrum ettiğini belirten Öner, görev yaptığı bir ilde yaşadığı bir anısını anlattı. Bazı yörelerde kadınların maalesef haklarını tam olarak sahip olmadıklarını belirten Öner, yine de her geçen gün kadınların daha iyi konumlara ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Öte yandan Baro Başkanı Av. Gamze Budak, şiddete maruz kalan kadınlar için ücretsiz hak arayışı çalışması başlattıklarını belirtti. Baro Başkanı Av. Gamze Budak, Baro Kadın ve Çocukları Koruma Komisyonu'nun şiddete maruz kalan, ekonomik özgürlüğü olmayan bayanlara destek olmak amacıyla başlattıkları çalışmayı Vali Ali Haydar Öner'e anlattı.

HAKKINI ARAYAN KADINLAR BİZE GELSİN
Haksızlığa uğrayan kadınlara çağrıda bulunan Budak, şunları söyledi: ''Pozitif ayırımcılığa karşıyız ama şu an buna ihtiyacımız var. Güç birliği oluşturmalıyız. Bu doğrultuda şiddete maruz kalan, ekonomik özgürlüğü olmayan, hakkını nasıl arayacağını bilmeyen kadınlarımızın bize gelmelerini öneriyoruz. Onlara adli yardım yapılacak. Ücretsiz olarak avukat verilecek ve mahkeme süresince de haklarını en iyi şekilde aramaları için yardımcı olunacaktır. Birlikte olursak üstesinden gelemeyeceğimiz sorun kalmayacaktır.''

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 22:43:53
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 22:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?