6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

Vali Oğuz gül topladı

Isparta Valisi Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik ve Genel Müdür Yardımcısı Şerife Gökdoğan ile birlikte gül bahçeleri ve gülyağı fabrikalarını ziyaret ederek sektör temsilcileriyle görüştü. Vali Oğuz “8 bin ton rekolte beklenmekte, inşallah tahmin edilen bu rekolteye ulaşılır” dedi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, gül üreticilerine bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi temennisinde bulunurken, gülyağı fabrikası çalışanlarına hayırlı iş dileklerinde bulundu. Sabahın erken saatlerinde İslamköy’de bulunan bir gül bahçesine giden Vali Oğuz ve eşi Canan Hanım, hem gül bahçesinden gül topladılar, hem de üreticilerle sohbet ettiler. Gül üretiminin Isparta için çok önemli olduğunu belirten Vali Oğuz, “Öncelikle bereketli, bol kazançlı bir hasat dönemi temenni ediyorum. Genel Müdür Hasan Çelik'in söylediğine göre bu yıl ortalama 8 bin ton rekolte beklenmekte, inşallah tahmin edilen bu rekolteye ulaşılır. Ayrıca sabahın erken saatlerinde gül kokuları içerisinde gül toplamak bu zevki yaşayan insan için Allahın bir lütfudur” dedi.

Gülün kokusunu Peygamberin kokusundan aldığını ifade eden Vali Oğuz; “Yeryüzündeki tüm çiçekler peygamberin kokusuna özenirler, yeryüzündeki bütün kokular Peygamber gibi kokmaya çalışırlar. Ancak bu yarışın şampiyonu güldür, gül tam manasıyla Peygamber Efendimiz gibi kokar. O nedenle bu gül bizi kitlelerin yavaş yavaş ezberlemeye başladığı Mekke-Medine-Kudüs-Isparta sloganına götürdü. Yani burada bu güzel gül yetiştiğine göre Allah bize bir şey demek istiyor; bu arazilere bakınca, bu coğrafyaya bakınca, bu bahçeye bakınca bunların boşu boşuna yaratılmadığını anlıyoruz. Burada şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki; burada hem yerin üstü bereketli, hem de yerin altı bereketli. Yakın zamanda öğrendiğimize göre Osmanlı döneminde en çok şeyhülislam Isparta’dan çıkmış. Burada karşılaştığımız istatistiki sayı, yani dünya gülyağı üretiminin yüzde 65’nin buradan karşılanıyor olması elbette bir ekonomik değer de taşımaktadır” diye konuştu.

Gül bahçesi ziyaretinin ardından İslamköy’deki Gül Konkreti Fabrikası ve ardından Kılıç’daki Gülyağı Fabrikalarını ziyaret eden Vali Oğuz, fabrika çalışanlarına kolaylıklar diledi.

8 BİN TON REKOLTE BEKLENTİSİ

Kampanya döneminin çok iyi geçtiğini ifade eden Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik ise, “Çok şükür kampanyamız sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Şu an itibariyle kampanyanın ortalarına gelmiş durumdayız, artık yavaş yavaş geriye doğru sayım başlayacak. Temmuz ayının başına kadar süreceğini tahmin ediyoruz. tabi kampanya başında bir tahminimiz var idi, Isparta genelinde rekolte olarak ortalama 8 bin ton rekolte beklentimiz vardı. Bu tahminimizin tutacağa benziyor, çünkü herhangi bir riske veya tehlikeye maruz kalmadan bugünlere kadar ulaştık” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2012 Perşembe 18:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?