5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Vali Öner eski izci çıktı

Kayseri Lisesi’nde okurken izci olduğunu söyleyen Isparta Valisi Öner’e, İl İzci Kurulu Başkanı İrfan Kayacan, fular hediye etti.

15-22 Şubat tarihleri arasında kutlanan İzcilik Haftası nedeniyle, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İl İzci Kurulu Başkanı İrfan Kayacan, ve küçük izciler Vali Ali Haydar Öner’i ziyaret etti.

Halıkent İlköğretim Okulu’nun izci öğrencileri Süleyman Göz ve Fatmanur Koparcı, Vali Öner’e çiçek takdim ederken, İl İzci Kurulu Başkanı İrfan Kayacan ise izci fuları hediye etti. Vali Öner ise çocukları içi kırtasiye malzemesi dolu okul çantasıyla ödüllendirdi.

İzci sayısının Isparta’da yeterli olmadığını belirten Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, “İzci elbisesi çok pahalı temin etmekte güçlük çekiyoruz. Ayrıca Bakanlık, okullarda öğrencilerin yüzde 5’inin sosyal faaliyetlere katılmasına izin veriyor. Diğer sosyal aktiviteler nedeniyle öğretmenlerimizi izcilikten uzak duruyor. İzci sayısını bu yıl artırma hedefindeyiz” dedi.

İzciler açısından durumun olumlu olmadığını belirten Vali Ali Haydar Öner, “Para mühim değil. Kıyafet konusunda yardımcı oluruz. Öğretmenlerimizin izcilik eğitimine önem vermeleri gerekir. Isparta’da izci evinin olması güzel bir şey. Dışarıdan gelecek izci konuklarımızla Isparta’yı yerleştirebiliriz. Kayseri Lisesi’nde okurken izciydim ve okulun bayrağını taşıyordum. Bu benim için çok onur vericiydi” diye konuştu.

Daha sonra Vali Öner, Giresun İzci Kurulu ile görüşerek Giresun izcilerini Isparta’ya davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 18:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?