5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Vali Öner'den 'saygı duruşu' çıkışı

TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan ITSO ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne belgeleri verildi.

Düzenlenen törende Vali Ali Haydar Öner ilginç bir çıkış yaptı. Vali Öner, program sunucusunun salondaki davetlileri saygı duruşuna davetinden hemen sonra oturduğu yerden 'hayır olmaz' diye bağırdı. Vali Öner, tepkisinin nedenini kürsüdeki konuşması sırasında anlattı.TSE belgelerinin dağıtımı için ITSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenin başında sunucu bayan davetlileri saygı duruşuna davet etmesinden sonra salon Vali Ali Haydar Öner'in 'hayır olmaz' çıkışı ile buz kesti. Vali Öner, sunucu bayana 'ne için saygı duruşunda bulunacağız' diye sordu. Sunucu bayan da 'programda öyle yazıyor' cevabını verdi. Daha sonra Vali Yardımcısı İzzet Ercan'ın uyarısı ile sunucu bayan 'Atatürk'ümüz için saygı duruşu' diye düzeltme yaptı. Bu düzeltme üzerine Vali Öner ve salondakiler saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı bir ağızdan söylediler.

Vali Ali Haydar Öner, saygı duruşu daveti sırasındaki çıkışının sebebini kürsüye çıkınca şöyle anlattı: "Niçin saygı duruşunda bulunacağız? Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve dirliğine göz dikenler de saygı duruşunda bulunuyor. Başka yerlerde başka şeyler için de saygı duruşunda bulunuluyor. Ne için, kim için saygı duruşunda bulunduğumuzu bileceğiz."

Kime dua ettiğimizi bilmemiz gerektiğini anlatan Öner, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz' diye vurgu yapılmalı. Eğer tören ITSO'da ise bu vurgu yapıldıktan sonra 'ITSO'ya hizmet etmiş, emeği geçmiş kişiler için' denilebilir, Milli Eğitim töreni ise 'Milli eğitim şehitleri için' diye denilebilir."

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 17:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?