4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Vali Parlak'tan, TCDD'ye sert tepki

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Isparta’daki tüm tren seferlerini iptal etmesine tepki gösteren Isparta Valisi İsa Parlak, "Her şeyden önce karar verilmeden bana sorulması gerekiyordu" dedi.

Isparta Valisi İsa Parlak, bugün Valilik toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında, 2004 yılı yatırımları ve 2005 yılı hedeflerini anlattı. Isparta Valiliği Özel İdare İl Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen yatırımlar ile 2005 yılı yatırım programlarını slayt aracılığıyla basın mensuplarına aktaran Vali Parlak, toplantı sonunda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Bir basın mensubunun "Isparta’daki tüm tren seferlerinin iptalini ne şekilde yorumluyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Vali Parlak, tepkisini tüm açıklığıyla dile getirdi. TCDD 7. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü’nün kendisine gelerek tren seferlerinin iptal edildiğini söylemesi ve kararın kendisi tarafından tebliğ edilmesini istemesini doğru bulmadığını belirten Vali İsa Parlak, "Bu olay beni son derece üzdü. Her şeyden önce karar verilmeden bana sorulması gerekiyordu. Fakat bunu yapmadılar ve benden sadece kararı tebliğ etmemi istediler. Böyle gelinirse dinlemem. Bende öyle yaptım ve dinlemedim zaten" diye konuştu.

TCDD 7. Bölge Müdürlüğü’nün tren seferlerini iptal etmesinde vatandaşların ilgi göstermemesini sebep olarak göstermesine de öfkelenen Vali İsa Parlak, "Bunu halka mal edemezsiniz. İşletmeleri doğru dürüst işletemezseniz, faturayı halka değil kendinize kesmelisiniz. Isparta’da Cumhuriyetin ilk yıllarındaki teknoloji ile başlatılan tren seferlerinde başarı sağlanıyordu da şimdimi zarar ediyor. Burada halkta değil kendinizde kusur aramalısınız" dedi.

Vali İsa Parlak, tren seferlerinde başarı sağlanmasına yönelik alınması gereken bazı tedbirlerin olduğunu söyledi ve alınacak tedbirlerle seferlerin tekrar rantabl hale gelebileceğini sözlerine ekledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Isparta’nın tüm tren seferlerini iptal etmiş, bundan böyle Isparta’dan tren kalkmayacağını kaydedilmişti. Isparta’yı üzen haber, TCDD 7. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü tarafından Valiliğe bildirilmişti. Kararda; Isparta Tren Garı sadece bilet satışı noktasında hizmet verecek, İstanbul, Ankara ve İzmir’e trenle yolculuk yapmak isteyen müşteriler, Isparta’dan TCDD’nin ihale ettiği servis araçlarıyla Afyon’un Dinar İlçesi’ne kadar tren bedeli karşılığı taşınacak, buradan da gitmek istediği noktalara trenle yolculuk yapabileceği belirtilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 21:24:55
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 19:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?