5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Vali Uzun'dan ÖSS açıklaması

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, OKS'de elde edilen başarının ÖSS'de olmamasına anlam veremediğini söyledi.

Vali Uzun, 2008 ÖSS ve OKS'de derece elde eden öğrencileri öğretmenleriyle birlikte kabul etti. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz tarafından ismi okunan 18 öğrenci Vali Uzun tarafından çeyrek altınla ödüllendirdi. OKS ve ÖSS sonuçlarını değerlendiren Vali Şemsettin Uzun, OKS'de elde edilen başarının ÖSS'de olmamasına anlam veremediğini söyledi.

OKS'de soruların tamamına yanıt veren dört öğrenciden birinin Türkiye birincisi olmasında not ortalaması faktörünün etkili olduğunu öğrenen Vali Uzun, başarı
getirecek öğrencilerin temel dersleri dışında kalan ders notlarında esneklik gösterilmesini istedi.

Meslek liseli öğrencilerin ÖSS'de başarıyı düşürdüğü bahanesine katılmadığını belirten Vali Uzun, üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi:
"Bu bahaneyi duymak istemiyorum. Ben okul müdürlerine 'ilk beşe giremezseniz gözüme görünmeyin' demedim mi? Demek ki iyi hazırlanılmadı. OKS'de ilk 5'teyiz. ÖSS'de niye böyle oldu anlamış değilim. Gerçekten üzüntülüyüz. ÖSS'de başarılı olamadık. Gelecek yıl için çok ciddi çalışmamız lazım. Isparta'da bu konuda her şey mükemmel. Eksik, kusur nerede anlamıyorum. Ya birimizde yada hepimizde eksik var."

Önümüzdeki yıl başarı için tedbirleri şimdiden alacaklarını kaydeden Uzun, "Dershane yönetimleriyle, okul idareleriyle oturup konuşacağız. Benim için yerleştirme sonuçları önemli. Sonuç olarak Isparta'nın evlatları iyi yerlerde olmalı. Biz bu çocuklarla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 17:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?