5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Validen konuşma yasağı

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, birim amirlerinin, valiliğin onayı olmadan basına sözlü ya da yazılı açıklama yapmasını yasakladı.

Öner'in imzasıyla 2 Şubat 2009 tarihinde gönderilen genelgeye göre, bundan böyle birim amirleri valiliğin onayı olmadan hiçbir konuda sözlü ve yazılı açıklama yapamayacak.

Vali Öner, açıklanması gereken konularda ilgili vali yardımcılarından çabuk davranmalarını da istedi. Basın mensuplarının haber alma özgürlüğünü sekteye uğratacak içerikteki genelgede şöyle denildi: "Vali tarafından açıklanması gerekli görülen valimiz ve sorumluluğu altında bulunan ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşları faaliyetleri ile vali tarafından açıklanması gerekli görülen tüm konularda vali adına açıklama yapmak, görüşleri belirtmek üzere Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz'ın Valilik Basın Sözcüsü olarak görevlendirildiği bilinmektedir. Ancak, bazı daire amirlerince valiliğin bilgisi dışında, yetki sınırlarını da aşarak basın açıklaması yaptıkları, bu suretle kendi kurumlarını güç duruma düşürdükleri veya çelişkili durumlara yol açtıkları gözlenmiştir  Bundan böyle birim amirleri, konusu ne olursa olsun Vali ya da ilgili Vali Yardımcısı'ndan 'görüldü' onayı almadan yazılı ya da sözlü açıklama yapamayacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 13:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?