30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Vali'den köylülere sert uyarı

VALİ'DEN KÖYLÜLERE SERT UYARI

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Darıderesi Göleti'nde incelemelerde bulunduğu sırada köylülere seslenerek, “Eğer suyun kalitesinde bir bozulma olursa o zaman sizleri buradan taşımak zorunda kalırız” uyarısında bulundu.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner DSİ 18. Bölge Müdürlüğü Alan Taraması kapsamında Darıderesi Göleti'nde incelemelerde bulundu. Gölet incelemelerinin ardından Darıderesi Köyü'nde vatandaşlar ile sohbet eden Vali Öner, köylülerden gölet suyunu kirletmemelerini istedi.

Köylülere “Bu su bugün için temiz ama yarın kirletirseniz sonucuna da katlanmak durumundasınız" uyarısında bulunan Vali Öner, "Burası köyünüz olarak burada yaşamak en doğal hakkınız, ancak kurallara uymak şartıyla. Nedir o kurallar? Birincisi kesinlikle bu havzada kimyasal ilaç ve suni gübre kullanmayacaksınız. İkincisi foseptik çukurlarına gerekli itinayı göstererek sağa sola zarar vermeyecek. Üçüncüsü hayvancılık yapanlar daha dikkatli olacak, mümkün olduğunca hayvancılığı havza dışında yapacaksınız. Bu konulara dikkat edip etmediğinizi davranışlarınızla belirleyeceksiniz. Biz suyu periyodik olarak sürekli tahlil edeceğiz. Eğer suyun kalitesinde bir bozulma olursa o zaman sizleri buradan taşımak zorunda kalırız" diye konuştu.

VALİ'DEN KÖYLÜLERE SERT UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:57:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 23:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?