5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Validen sigara yasağına destek

Isparta'da, kıraathanelerde sigara yasağını etkinleştirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Telekom işbirliğiyle düzenlenen 'Tavla Turnuvası'nda Vali Ali Haydar Öner de zar salladı. Öner, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Ali Koyuncu ile tavla oynadı. Hayli heyecanlı geçen maçı Vali Öner 3-1 kazandı.

Kıraathanelerde sigara yasağını desteklemek amacıyla düzenlenen Yayla Mahallesi Çamlıca Kıraathanesi'ndeki turnuvada Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Ali Koyuncu ile tavla oynadı. Maçı 3-1 kazanan Öner, "Kıraathanelerimiz 19 Temmuz'dan itibaren gerçek hüviyetlerine dönüşmüş oldu. Kıraathanelerimiz kitap okuma salonu oldular. Zaten kıraathanenin kelime anlamı okuma evi, okuma salonu olmaktadır" dedi.

TÜRK GİBİ TÜTÜN İÇER KAVRAMI GERİDE KALDI

'Türk gibi tütün içer' diye bir kavram olduğunu da anlatan Vali Öner, artık bu kavramın gerilerde kalacağını söyledi. Öner, uygar insanlar olarak sağlıklı ortamlarda, tertemiz bir havada gelecek nesillerimizi koruyan yaklaşımlar içerisinde olacağımızı anlattı.

KIRAATHANE DEĞİL DUMANHANE

Kıraathanelerin asıl anlamından çıkarılarak 'dumanhane'ye çevrildiğini belirten Isparta Valisi Ali Haydar Öner, sağlığını düşünen herkesin sigarayı bırakması gerektiğini söyledi.

Küçüklere örnek olma gibi bir yükümlülüğümüz olduğunu belirten Vali Öner, şunları söyledi: "Bununla birlikte okuma oranımızı artırarak kültürel düşüncelerimizi yükseltmemizi diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlıklı esenlikli günler diliyorum."
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 17:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?