5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Vali'yi sinirlendirdi

Kas hastası oğluna sürekli rapor istenmesine kızan anne Gülgün Özyiğit'in, 'Bakanlığa çıkarım' sözü Isparta Valisi Öner'i kızdırdı.

Isparta Yalvaç'ta yaşayan tekerlekli sandalyeye bağlı kas hastası Çağlar Özyiğit'in annesi Gülgün Özyiğit, oğlunun tedavisi için sürekli rapor istenmesinden şikayet etti. Engelli annesi Özyiğit, Isparta Valisi Ali Haydar Öner'e, 'Milli Eğitim Bakanlığı'na çıkacağım' dedi. Bunun üzerine Vali Öner, "Bizi tehdit ederek sıkıntı yaratmayın lütfen' diye konuştu.

Engelli annesi Gülgün Özyiğit de, oğlunun kas hastası olduğunu belirterek "Sürekli tedavi görmesi gerekiyor. İbarede sürekli yazmasına rağmen bizden her seferinde hem rehberlik araştırma merkezi hem de hastane rapor istiyor. Çok zorluk çıkarıyorlar. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı'na çıkacağım" dedi.
Özyiğit'in bu sözleri Vali Öner'i kızdırdı. Gerekli duyarlılığı göstereceklerini belirten Öner, Özyiğit'in sözlerini tehdit olarak algıladı ve bunu kabul edemeyeceklerini belirterek şöyle konuştu: "Hiç gerek yok. Bakın 'Bakanlığa çıkacağım' derseniz. O zaman size 'Buyurun Bakanlığa çıkın' deriz. Burada talebinizi dile getirdiniz. Gerekli duyarlılığı göstereceğimizi söyledik. Ama Bakanlık, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı derseniz o halde 'buyurun oraya' deriz. Tehdit de kabul etmeyiz. Biz zaten görevimizi yapmazsak o halde başvuru sizin hakkınız. Ama bizi tehdit ederek bu tür söylemlerde bulunarak sıkıntı yaratmayın."

Sorumluluklarını bilen biri olduğunu anlatan Öner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aba altından sopa göstermek şeklindeki söylemler fevkalade yanlış ifadeler. Eğer bunu söylerseniz ben yokum. Oradan zaten bana geri gelecektir. Kamu hizmetlisiyim ama tehditle de iş yapan biri değilim."

Vali Öner, ailenin rapor sorununun çözümü için milli eğitim ve sağlık müdürlüğü yetkililerine talimat verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 15:39:31
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 15:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağlar özyiğit IP: 78.170.84.xxx Tarih : 10.03.2009 22:12:51

lütfen haberleri abartmayalım.benim annem yanlız benim için değil bütün engelliler için uğraşıyor ayrıca bir raporun ne kadar zorluklarla alındığını biliyormusunuz. haberi abartmışsınız ayrıca biz rapor almak için yalvaçtan gelmiştim ıspartada bulunan engelli arkadaşlarında randevuları varmış benide davet ettiler ve ben biranda çıktım.vali beyle ben daha önce yalvaçta tanışmıştım ve çankırıdada engellilere ne kadar yardımcı biz engellilere ne kadar duyarlı olduğunu biliyordum.biz vali bey ıspartaya gelmeden önce görüşmeden önce yaşadığımız rapor sıkıntılarımızı ve engelli kanunumuz hakkında detaylı bilgi almak için bütün engelliler  ankara özürlülüler idaresine milli eğitim bakanlığına gidecektik.şikayet için değil .Vali beyi tehtit etmek haddimize düşmez böyle iyi bir valiye saygısız davranacak şekilde engelli ve ailesi değiliz.