5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Vatandaşlara fırsatçı uyarısı!

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Ramazan ayının gelmesini bazı bakliyat ve hububat satıcılarının fırsat bilerek fiyatları artırdığını söyledi. Bayram Kutlu, vatandaşları uyanık olmaya davet etti.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Ramazanda bakliyat tüketiminin fazla olacağını bilen bazı aracıların fiyatları artırarak bakliyat ürünlerini piyasaya sürdüğünü belirterek "Bu nedenle Ramazanda günlük ihtiyacımız kadar bakliyat tüketelim. Çok çok alıp fırsatçıya meydan vermeyelim. Daha çok para kazanmak uğruna dört gözle Ramazanı bekleyenler var. Eğer vatandaş gözü açık olur ihtiyacı kadar tüketirse ürün rafta kalacağı için fiyat çaresiz aşağıya inecektir" dedi.

Fırsatçıların kuraklığı bahane edip bakliyat fiyatlarıyla istediği gibi oynayabildiğini anlatan Kutlu, şöyle konuştu: "Kesinlikle kuraklık nedeniyle bakliyatta veya hububatta bir daralma söz konusu değil. Isparta'nın ambarları bakliyat, hububat dolu. Buğday, arpa, pirinç, bol miktarda bulunmakta. Eğer yüksek fiyatlı ürüne talep gösterilmezse fiyat düşecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?