5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Vizeye 3 santimetre engeli

VİZEYE 3 SANTİMETRE ENGELİ

Mutemetlerin kömür taşımak için kullandıkları kamyon ve tırlar, sonradan değişen ölçülerden 3 santimetre daha büyük olduğu için vize verilmedi.

Karayolları Trafik Kanunu gereğince 2 yılda bir kömür nakliyesi yaptırdıkları kamyon ve TIR’larına vize yaptırmak zorunda kalan mutemetler, TÜVTürk Isparta Araç Muayene İstasyonu'na gittiklerinde vize engeli ile karşılaştı. Mutemetlere ait kamyon ve tırlar, üzerinde bulunan yük taşıma kasaları sonradan değişen ölçülerden 3 santimetre daha fazla olduğu için geri gönderildi.

ITSO 13.Grup Maden Kimyasal Mücevher Oyuncak ve Hediyelik Eşya Ticareti Meclis Üyesi ve meslek komitesi Başkanı Erdal Çelik, kömürcü esnafına 3 santimetre fark nedeniyle yapılan muamelenin kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Son düzenlemeler ile ilgili kamu kuruluşları tır dorseleri ve kamyon kasalarında 2 metre 57 cm ölçüsünü sınır olarak belirlemiştir. Ancak biz bu kamyon ve TIR’ların kasalarını yaptırırken standart ölçü 2 metre 60 santimetreydi. Şimdi zamanı gelen tır ve kamyonlar vizeye götürülüyor ancak 3 santimetre büyük, 2 metre 57 santimetre olacak diye geri gönderildi. Araçlarımız vize yapılmıyor. Vize yapılmayan araçlarla da trafiğe çıkmak tehlikeli. Kömür taşıyan tır ve kamyonlarımız mühürlenecek korkusu içerisinde ticaretimizi sürdürüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 10:01:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 13:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?